Örebro HK föll i förlängningen mot starkt Linköping HC

By on 17 januari, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK tog sig an Linköping HC i den 33 omgången av SHL, fyra av fem senaste matcherna lagen emellan har fått avgjorts i förlängning.

Det var gasen i botten från start i den första perioden från Örebros sida, 2-0 och 9-2 i skottöverläge efter sex spelade minuter. Sen fortsatte det, Örebro utökade. Linköping tryckte ner gasen från sida, det haglade utvisningar och målen kom för Linköping. När periodsignalen ljöd så kändes det mer eller mindre som om att hela tre perioder hade spelats, så mycket hände det under de första 20 där Linköping bara var ett mål efter.

Om det var vilda västern i den första var den andra perioden en mer stillsam tillställning med det undantaget att Linköping hade vaknat till liv och var det lag som visade mest skärpa och energi, Örebro hängde inte riktigt med där de drog på sig ett par onödiga utvisningar som gjorde att Linköping kunde ta ledningen med sex minuter kvar av mittperioden, ett resultat som stod sig till periodslut.

Linköping fortsatte att spela bra i den tredje perioden och pressade Örebro hårt, men Örebro stod emot mycket tack vare Stefan Steen som spelade bra. Mot slutet lyfte sig Örebro och forcerade, i slutminuterna tog Örebro ut målvakten och lyckades kvittera med 40 sekunder kvar och ta matchen till förlängning.

Efter 30 sekunder av förlängningen drog Örebro på sig en utvisning och Linköping kunde i efterföljande powerplay se till att extrapoängen stannade med hemmalaget.

En tung förlust för Örebro då man hade matchen till en början, ännu tyngre blev resultatet på grund av att Mora vann hemma mot Rögle och nu drar ifrån i bottenstriden. Det känns tråkigt att Örebro inte kan spela smartare då man har ledningen med 3-0 redan efter tio minuter, detta måste men försöka att råda bot på för att ha en  chans att undvika negativt kval.

Första perioden första minuten mål Örebro, Rodrigo Abols gjorde 1-0. Sjätte minuten mål Örebro, Glenn Gustafsson gjorde 2-0. 13 minuten utvisning Linköping, två minuter Anton Karlsson fasthållning. Powerplay Örebro och mål i den tionde minuten, Christopher Mastomäki gjorde 3-0. Elfte minuten straff Linköping, Andrew Gordon där Stefan Steen i Örebros mål räddade. Tionde minuten utvisning Linköping, två minuter Broc Little, powerplay Örebro men ingen utdelning. 13 minuten mål Linköping, Jimmy Andersson reducerade till 1-3. 14 minuten utvisning Örebro, Nick Ebert två + tio minuter. Powerplay Linköping och mål, Chad Billins reducerade till 2-3 i den 14 minuten. Utvisning 15 minuten Linköping, Broc Little, powerplay Örebro. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Markus Björk, spel fyra mot fyra i 20 sekunder. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen, spel fem mot tre för Linköping. 18 minuten utvisning Linköping, två minuter Derek Roy. Powerplay Linköping fyra mot tre, ingen utdelning. Powerplay Örebro i 38 sekunder, ingen utdelning.

Första perioden slutade 3-2 till Örebro
Skottstatistiken första perioden Linköping HC 11 – Örebro HK 14

Andra perioden andra minuten mål Linköping, Jimmy Andersson kvitterade till 3-3. 13 Minuten utvisning Örebro, två minuter Glenn Gustafsson. 13 minuten 41 sekunder senare utvisning Örebro, Christopher Mastomäki puck out. Powerplay Linköping spel fem mot tre i 1.19 minuter, mål Adam Brodecki gjorde 4-3 i den 14 minuten. Fortsatt powerplay för Linköping i 50 sekunder, men ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-0 till Linköping
Skottstatistiken första perioden Linköping HC 10 – Örebro HK 6

Tredje perioden första minuten utvisning för Linköping, Dan Pettersson får 5 minuter pluss matchstraff för tackling i ryggen, powerplay Örebro men ingen utdelning. 15 minuten utvisning Örebro, Rodrigo Abols två minuter för hooking, powerplay Linköping utan resultat. 20 minuten mål Örebro, Aaron Palushaj kvitterar 4-4.

Tredje perioden slutade 0-1
Skottstatistiken första perioden Linköping HC 13 – Örebro HK 12

Förlängningen första minuten utvisning Örebro, Tom Wandell två minuter för tripping, powerplay Linköping. En minut och tjugo sekunder in i förlängningen sätter Brock Little segermålet i powerplay.

Förlängningen slutade 1-0