Örebro HK föll oturligt borta mot Skellefteå

By on 9 mars, 2019

Örebro HK föll senast mot ett riktigt starkt Färjestad BK ikväll var det dags för Skellefteå på bortais i den 50 omgången av SHL, konkurrenten Linköping hade förlorat sin match tidigare under dagen och det fanns chans att vid vinst ta sig förbi dem. Noterbart var att Marcus Weinstock inte var med i kvällens match.

Det var Örebro som var det helt klart bästa laget i den första perioden, skottstatistiken 13-6 till Örebro sade väl allt. Hög press och bra skridskoåkning kännetecknade Örebros första 20 minuter, laget skapade även att par bra chanser men utan mål.

Den andra perioden blev den första lik, Örebro gick inte ner i varken tempo eller intensitet, skottstatistiken 14-7 till Örebro. Att Skellefteå var med stundtals mest på grund att det var de som hade mest spel i powerplay, tyvärr fick inte Örebro utdelning på de otaliga chanser som laget skapade, med mer skärpa kommer målen. Efter slutsignal uppstod ett slagsmål mellan Viktor Lodin Örebro och Jonathan Pudas, bägge fick utvisning 2+2 minuter som de fick sitta av i början av tredje perioden.

Tredje perioden blev riktigt jämn både spelmässigt och målmässigt, tajt och tätt med varsitt mål gjorde att matchen togs till förlängning.

Förlängningen gav ingenting trots att Örebro fick två minuter powerplay och matchen gick till straffläggning, som vanns av Skellefteå.

Sett över 60 minuter var Örebro det helt klart bättre laget och borde ha fått med sig tre sköna poäng med sig hem, men tack var puckmotarEnroth i målet så blev det inte så. Örebro spelade en fartfylld hockey med hög press och bra flyt i spelet, de skapade chanser och stundtals var de både ett som två pucken och Skellefteå var riktigt uppsnurrade. Olyckligt nog stod puckmotarEnroth för en assist till fel spelare och vips så hade Skellefteå tagit ledningen, visst kan misstag göras men ska man vara på nivån som puckmotarEnroth sägs ska vara så gör man inte såhär.

Ny kröp Örebro en poäng närmare Brynäs som förlorade hemma mot Rögle, med två matcher kvar av serien ligger Örebro nu två poäng bakom Brynäs. Redan på Tisdag 12 Mars är det match igen, då möter Örebro Mora hemma i Behrn Arena och Brynäs möter Linköping på bortaplan.

Första perioden första minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher tripping. Powerplay Skellefteå, ingen utdelning. Fjärde minuten utvisning Skellefteå, två minuter Jesper Jensen crosschecking. Power play Örebro, ingen utdelning. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols tripping. Powerplay Skellefteå, ingen utdelning.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Skellefteå AIK 6 – Örebro HK 13

Andra perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert slashing. Powerplay Skellefteå, ingen utdelning. Utvisning efter slutsignal slagsmål mellan Viktor Lodin Örebro och Jonathan Pudas Skellefteå, bägge fick 2+2 minuter som kom att avtjänas i början av den tredje perioden.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Skellefteå AIK 7 – Örebro HK 14

Tredje perioden inleddes i spel fem mot fem, utvisningarna kvittades. Fjärde minuten mål Skellefteå, Robin Alvarez gjorde 1-0. Sjätte minuten mål Örebro, Glenn Gustafsson kvitterade till 1-1. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg tripping. Powerplay Skellefteå, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistik tredje perioden Skellefteå AIK 11 – Örebro HK 10

Förlängning fjärde minuten utvisning Skellefteå, två minuter Joakim Lindström. Örebro tog timeout. Powerplay Örebro, ingen utdelning och matchen till straffar.