Örebro HK föll tungt mot Frölunda HC

By on 17 december, 2020
Arkivbild.

Örebro Hockey tog under torsdagen emot Frölunda HC hemma i Behrn Arena för den 23 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro kom till match med en vinst över Färjestad senast och bara en hemmaförlust hittills denna säsong. Färjestad hade å andra sidan fyra förluster på raken senast med 5-1 mot Djurgården.

Det var Örebro som började den första perioden bäst med bra tryck mot Frölundas kasse. Det var Örebro som förde spelet men Frölunda stack upp ibland och bet sig fast i Örebros zon, under en av dessa perioder satte Anders Grönlund 1-0 för Frölunda. Efter målet pressade Örebro på för en kvittering men lyckades inte göra något mål. Perioden slutade 1-0 till Frölunda.

Frölunda började bäst i den andra perioden med mycket bra energi och skapade snabbt några bra lägen. Frölunda fortsatte att spela bra och i den nionde minuten kunde de sätta 2-0 genom Patrik Carlsson i powerplay. Örebro jobbade på och fick i den elfte minuten ett powerplay där Rodrigo Abols kunde sätta 1-2 för hemma laget. Efter målet växlade Frölunda upp och i den 16 minuten kunde Linus Nässén utöka Frölundas ledning till 3-1. Perioden slutade 2-1 till Frölunda. Örebro fortsatte efter målet att få till en reducering men man fick inte ordning på sitt spel så perioden slutade 3-0 till frölunda och matchen 6-1 till Frölunda

I den tredje perioden var det Örebro som kom ut med bäst energi och skapade flera bra chanser, men det var Frölunda som i den femte minuten utökade sin ledning till 4-1 genom Simon Hjalmarsson. Efter målet jagade Örebro en reducering men fick ingen riktig ordning på spelet och i den 15 minuten kunde Frölunda utöka ledningen till 5-1 genom Patrik Carlsson och 20 sekunder senare kunde Jan Mursak sätta 6-1 till Frölunda.

Det här var ingen bra match för Örebro där man inte fick till sitt spel alls och jag saknade verkligen det tempo och den precision som man vant sig vid från Örebros sida. Jag hoppas att detta bara var sviter från förra veckans hårda spelschema och att Örebro kan komma tillbaks stärkta efter juluppehållet.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördagen den 26 December hemma i Behrn arena mot Växjö Lakers.

Första perioden 13 minuten utvisning Frölunda, två minuter Christoffer Slashing. Powerplay Örebro, inget resultat. 16 minuten mål Frölunda, Anders Grönlund sätter 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Frölunda
Skottstatistik första perioden Örebro HK 7-10 Frölunda HC

Andra perioden åttonde minuten utvisning Örebri, två minuter Filip Barklund Tripping. Powerplay Frölunda, mål Patrik Carlsson sätter 2-0 för Frölunda. Elfte minuten utvisning Frölunda, två minuter Linus Nässén Tripping. Powerplay Örebro, mål Rodrigo Abols reducerar till 1-2 för Örebro. 17 minuten mål Frölunda, Linus Nässén sätter 3-1 för Frölunda. 15 minuten mål Frölunda, Patrik Carlsson sätter 5-1. 16 minuten mål Frölunda, Jan Mursak sätter 6-1.

Andra perioden slutade 2-1 till Frölunda
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 8-14 Frölunda HC

Tredje perioden femte minuten mål Frölunda, Simon Hjalmarsson utökade ledningen till 4-1. 15 minuten mål Frölunda, Patrik Carlsson  satte 5-1. 16 minuten mål Frölunda, Jan Mursak sätter 6-1.

Tredje perioden slutade 3-0 till Frölunda
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 11-13 Frölunda HC

Matchen slutade Örebro HK 1-6 Frölunda HC
Skottstatistik matchen Örebro HK 26-37 Frölunda HC