Örebro HK förlorade i förlängningen mot Växjö Lakers

By on 10 november, 2020
Arkivbild.

Örebro HK åkte under tisdagen till Växjö för att ta sig an Växjö Lakers i den 14 omgången av SHL 2020/2021.

Första matchen efter landslagsuppehållet och Örebro kom till baks med en uppåtgående trend innan uppehållet, Växjö som vann sin sista match mot HV71 hade Pontus Holmberg skadad efter landslagsspel.

Örebro började den första perioden bäst och lyckades i den sjunde minuten sätta ledningsmålet genom Robin Kovacs 1-0 för Örebro. Växjö gnetade på och Örebro drog på sig ett par onödiga utvisningar, vid den andra utvisningen lyfte sig Växjö och kvitterade till 1-1. Efter målet var Växjö betydligt bättre och pressade Örebro. Växjö fick i den 17 minuten en spelare utvisad och Örebro kunde gå till attack igen men man lyckades inte göra något mål och en ringrostig period slutade 1-1.

Den andra perioden började Örebro bäst men Växjö jobbade sig snabbt in i matchen och kunde genom Ilari Melart sätta ledningsmålet för Växjö 2-1. Men Örebro gav inte upp och kämpade på i en period som totalt sätt var mycket jämn men med mycket slarv och puck tapp. I den 17 minuten gav Örebros arbete resultat då man lyckades kvittera genom Emil Larsson. Efter målet böljade spelet men inget av lagen lyckades fler mål så andra perioden slutade även den 1-1.

Den tredje perioden blev jämn och spelet böljade fram och åter kanske med en liten fördel för Örebro men i slutänden lyckades inget lag göra mål så tredje perioden slutade 0-0 och det blev förlängning.

I förlängningen var det Växjö som var hetast och tog med sig extra poängen genom Ilari Melart 3-2.

Det kändes som om Örebro var ganska rostiga efter uppehållet och det var många tappade puckar så helt bra var det inte, jag känner dock en viss förhoppning att laget är på rätt spår även om man tappade extrapoängen idag.

Nästa match spelar Örebro HK på Torsdag den 12 November hemma i Behrn Arena mot Malmö Redhawks

Första perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Emil Larsson Hooking. Powerplay Växjö, inget resultat. Sjunde minuten mål Örebro, Robin Kovacs sätter 1-0 för Örebro. 12 minuten utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols. Powerplay Växjö, mål Jack Drury kvitterar 1-1. 17 minuten utvisning Växjö, två minuter Hardy Häman Aktell Fördröjande av spel. Powerplay Örebro, inget resultat.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Växjö Lakers 9-5 Örebro HK

Andra perioden fjärde minuten utvisning Växjö, två minuter Peter Andersson Cross-checking. Utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Cross-checking. Spel 4 mot 4, inget resultat. Femte minuten Växjö, två minuter Hardy Häman Aktell Slashing. Powerplay Örebro, inget resultat. Tionde minuten mål Växjö, Ilari Melart 2-1 till Växjö. 17 minuten mål Örebro, Emil Larsson kvitterar.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Växjö Lakers 4-9 Örebro HK

Tredje perioden sjätte minuten utvisning Växjö, två minuter Peter Andersson Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat.

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Växjö Lakers 7-12 Örebro HK

Förlängningen fjärde minuten mål Växjö, Ilari Melart sätter 3-2 för Växjö.

Förlängningen slutade 1-0 till Växjö

Matchen slutade Växjö Lakers 3-2 Örebro HK efter förlängning