Örebro HK förlorade klart mot Brynäs IF

By on 19 januari, 2021
Arkivbild.

Under tisdagen åkte Örebro HK till Gävle för att ta sig av Brynäs IF i den 33 omgången av SHL 2020/2021.

Det blev förlust senast mot Djurgården hemma för Örebro, medans Brynäs förlorade mot Skellefteå så båda lagen jagade för att komma till baks på vinnarspåret. Brynäs hade dessutom ett flertal skador, för Örebros räkning så hade Nick Ebert lite känningar i axeln inför matchen så  man ställde över honom men hoppas att han är klar till lördagens match.

Örebro började första perioden bäst och fick till flera långa anfall, men Brynäs var inte ofarliga och kom i flera vassa omställningar. Det hela blev en ganska jämn period med ett lätt övertag för Örebro. Perioden slutade 0-0.

I den  andra perioden var det Brynäs som började aningen bättre än Örebro och kunde i femte minuten göra ledningsmålet 1-0. Efter målet ökade Örebro något men matchen fortsatte att vara jämn, det blev dock inga fler mål  så perioden slutade 1-0 till Brynäs.

Även i den tredje perioden var det Brynäs som kom ut bäst och hade ett högre tempo än Örebro, och i den andra minuten kunde man utöka ledningen till 2-0. Örebro lyckades skapa ett antal länger anfall men avsluten var inte tillräckligt vassa och matchen slutade 2-0 till Brynäs.

Ännu en  bortaförlust och denna gång tycker jag att man gör en hel del saker bra, tillexempel tycker jag att försvaret framför mål funkar bättre och försvaret generellt. Det som inte var så bra var att man inte lyckades hålla det höga puck tempo som karakteriserat de matcher Örebro vunnit på sista tiden, även  avsluten kändes vekare än vad vi sett tidigare. Och till sist så  får man inte göra sådana räknefel som Örebro gjorde under matchen och som var orsaken till i alla fall ett av målen denna kväll. Nu får vi hoppas att Nick Ebert är spel klar till på lördag och har vi riktig tur kanske vi får se Josh Ho-Sang på isen också.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 23 Januari borta mot Frölunda HC.

Första perioden 15 minuten utvisning Brynäs, två minuter Linus Ölund Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Brynäs IF 9-10 Örebro HK

Andra perioden femte minuten mål Brynäs, John Nyberg sätter 1-0. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Emil Larsson Interference. Powerplay Brynäs, inget resultat. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols Roughing. Utvisning Brynäs, två minuter Tomi Sallinen Roughing. Utvisningarna kvittas.

Andra perioden slutade 1-0 till Brynäs
Skottstatistik andra perioden Brynäs IF 16-7 Örebro HK

Tredje perioden andra minuten mål Brynäs, Jaedon Descheneau sätter 2-0. 20 minuten utvisning Brynäs, två minuter Jaedon Descheneau. Powerplay Örebro, inget resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Brynäs
Skottstatistik tredje perioden Brynäs IF 2-12 Örebro HK

Matchen slutade Brynäs IF 2-0 Örebro HK
Skottstatistik matchen Brynäs IF 27-29 Örebro HK