Örebro HK höll inte hela vägen ut borta mot Färjestad BK

By on 19 december, 2018

Örebro Hockey tog sig till Karlstad för ett möte med Färjestad BK i den 25 omgången av Svenska Hockeyligan, Aaron Palushaj som var tveksam till spel under den gångna veckan var tillbaka i truppen inför matchen.

Det var Färjestad som inledde matchen bäst med mycket puckinnehav, Örebro spelade en aning defensivt och tajt och lät inte hemmalaget komma till ordentligt. Örebro jobbade in sig tempomässigt och tog ledningen i ett powerplay i början av perioden, Färjestad trummade på men gästerna fortsatte att producera. Med ca 5-6 minuter kvar av första perioden fanns det bara ett lag på banan, Örebro lekte med hemmalaget och det gjorde att de gick till vila med 3-0 på tavlan.

Andra perioden var helt jämn målmässigt, men det var Örebro som var det helt klart starkaste laget. ÖHK visade upp ett grymt bra, tryggt spel där de håller ihop defensiven och låter Färjestad spela sitt spel längs med sidorna. FBK kom inte in i slottet framför Stefan Steen i Örebros mål, när FBK väl kom till målchans lät Örebro sin målvakt Steen få fri sikt där han mer eller mindre spikade igen.

Färjestad hade vaskat om ordentligt i kedjorna när sista perioden startade, allt för att väcka laget och skapa rotation. Något som gjorde att hemmalaget vaknade till liv, la i ytterligare en växel och lyckades utjämna resultatet för att ta matchen till förlängning. En förlängning som vanns av Färjestad.

Örebro visade upp en vansinnig form framförallt i den första perioden då laget mer eller mindre virvlade fram över isen, även den andra perioden gick i Örebro tecken där de stängde ner Färjestad riktigt bra. I sista perioden ökade hemmalaget ordentligt och det gick ruskigt fort ute på isen, nu var det inte bara det som gjorde att hemmalaget kunde vinna. Örebro tog en del onödiga utvisningar, under en av dem kunde Färjestad sätta kvitteringspucken till 3-3. I förlängningen kunde lika Örebro ha vunnit, men det går fort i hockey och Färjestad kunde till sist få med sig extrapoängen efter en spelvändning och överlista en riktigt bra Stefan Steen i Örebro mål.

Trots förlusten såg man ett helt annat Örebro som var på isen, det var kamp och krigarvilja i varenda sekvens i spelet. Även när Färjestad drog upp tempot var ÖHK inte långt efter, små misstag och en ödesdiger utvisning gjorde att det bara blev en poäng. Om Örebro kan fortsätta med det här spelet, inte bara i två perioder, kommer det att bli grymt bra i framtiden. Man måste våga spela sitt spel i hela 60 minuter, att bevara lugnet och konservera formen.

Tack vare poängen ligger Örebro nu en poäng före jagande Timrå som förlorade ikväll och två poäng före Mora som även de förlorade ikväll, redan nu på fredag 21 december väntar Skellefteå AIK hemma i Behrn Arena.

Första perioden tredje minuten utvisning Färjestad, Gustav Rydahl Hög klubba. Örebro utnyttjade sitt powerplay, 1-0 Anton Hedman tredje minuten. Femte minuten utvisning Örebro, Tom Wandell Slashing, Örebros boxplay gjorde att det inte blev något för Färjestad. Nionde minuten 2-0 Örebro, Jere Sallinen. 18 minuten dubbelutvisning två minuter Johan Ivarsson Färjestad Roughing och Glenn Gustafsson Örebro Roughing. Spel fyra mot fyra 20 minuten mål Örebro, Shane Harper 3-0.

Första perioden slutade 3-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Färjestad BK 7 – Örebro HK 9

Andra perioden byter Färjestad målvakt ut Markus Svensson och in Adam Werner. Andra minuten utvisning Örebro två minuter, Jonathan Andersson Tripping, ingen utdelning Färjestad.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Färjestad BK 6 – Örebro HK 5

Tredje perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Viktor Lodin Crosschecking, ingen utdelning för Färjestad. Sjätte minuten reducering Färjestad, 1-3 Joakim Nygård. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Anton Hedman Hög klubba, ingen utdelning Färjestad. Tionde minuten mål Färjestad, 2-3 Jens Westin. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Tripping, Färjestad tog timeout. 18 minuten mål Färjestad, kvittering 3-3 Michael Lindqvist.

Tredje perioden slutade 3-0 till Färjestad
Skottstatistik tredje perioden Färjestad BK 15 – Örebro HK 4

Förlängning fjärde minuten 4-3 Färjestad som fick med sig extrapoängen, Michael Lindqvist gjorde målet.