Örebro HK imponerade i Behrn Arena tog tredje raka vinsten

By on 10 oktober, 2019

Örebro HK tog emot Växjö Lakers i Behrn Arena i den nionde omgången av SHL, hemmalaget kom till match med två vinster i ryggen. Det är fortsatt Jordan Boucher som inte är med på grund av sin avstängning efter huvudtacklingen i matchen mot Brynäs, han avtjänade sin andra match av sex.

Gästande Växjö hade förlorat sex av de inledande åtta matcherna och hade fått förstärkning i form av backen Ilari Melart, laget låg innan matchen näst sist i tabellen och formstarka Örebro återfanns på en sjunde plats.

Den första perioden präglades av ett tajt tungt spel, mycket runt sargerna och lagen bjöd inte till speciellt mycket. Det lag som hade bäst utdelning under de inledande 20 minutrarna var gästerna, i den åttonde minuten gjorde Örebro ett misstag vid egen blå linje och vips så var det mål. Hemmamisstag i den 17 minuten tappad puck och så var Richard Grynge Växjö där, snappade upp pucken fick friläge men sköt den i ribban som tur var för Örebro. Växjö vann perioden.

I den andra perioden växlade Örebro upp och höll ett riktigt tungt tryck i gästernas zon samt dominerade mer eller mindre hela 20 minuter, trots en utvisning för hemmalaget kunde de vinna perioden och kvittera inför tredje perioden.

Tredje perioden gick till Örebro som malde på och hade ett bra grepp om spelet, ett spel som ledde till att vissa spelar hos gästerna tappade humöret helt och hållet. När det hände tappade Växjö spelet och perioden vanns av Örebro.

Sett till 60 minuter så såg Örebro bra ut, tunga och svåra ut för motståndarna. Något som har synts på de tre senaste matcherna, det ska inte vara lätt att möta Örebro hemma i Behrn Arena. Tack vare vinsten tog sig ÖHK upp en femte plats och visar fin form, kan man hålla i det här kommer man att komma långt. I nästa omgång är det dags för ytterligare en hemmamatch igen, Lördag 12 Oktober kommer IK Oskarshamn till fortet Behrn Arena.

Matchfakta….

Första perioden femte minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson hooking. Power play Växjö, ingen utdelning. Åttonde minuten mål Växjö, Fredrik Karlström 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Växjö Lakers
Skottstatistik första perioden Örebro HK 8 – Växjö Lakers 9

Andra perioden åttonde minuten utvisning Växjö, två minuter för många spelare på isen. Power play Örebro, mål i tionde minuten Daniel Muzito Bagenda kvitterade till 1-1. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Mathias Bromé slashing. Power play Växjö, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 15 – Växjö Lakers 10

Tredje perioden femte minuten mål Örebro, Mathias Bromé 2-1. Tolfte minuten utvisning Växjö, två minuter Tim Erixon interference. 13 minuten utvisning Växjö, 2+2+10 minuter Brendan Shinnimin spearing. Power play Örebro spel fem mot tre, mål Örebro i 14 minuten Kristian Näkyvä 3-1. Fortsatt power play Örebro, ingen fortsatt utdelning. 20 minuten mål Örebro i tom bur, Sakari Salminen 4-1.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro