Örebro HK krossade Djurgården lagen möts redan imorgon igen, Örebro kan komma att göra det med VM-guldmålvakten Jhonas Enroth i målet

By on 15 februari, 2019

Djurgårdens IF var på plats i Behrn Arena för match mot Örebro HK i den 41 omgången av Svenska Hockeyligan, igår plockade Mora två viktiga poäng och gick förbi Örebro, ett Örebro som innan matchen låg under strecket och det doftade negativt kval.

Örebro kom ut tungt i den första perioden där de mer eller mindre malde ner Djurgården, bortalaget studsade till då och då men det var helt klart hemmalaget som var det bästa. 1-0 kom välförtjänt och 2-0 kom när Örebro hade powerplay, i den spelformen är de fantastiskt bra. I slutet var det Djurgården som var i överläge med powerplay men Örebro spelade defensivt bra och stod emot, perioden slutade 2-0 till Örebro.

Mittperioden blev en aning jämnare i alla fall poängmässigt då perioden slutade 2-1 till Örebro, spelmässigt såg det fortsatt riktigt stabilt ut för hemmalaget som var tunga och tajta i defensiven. Det var ett spel som från och till var öppet för att sedan gröta till sig och bägge lagen visade känslor.

Tredje perioden var det dags för Djurgården att börja jaga, något som gick lite sådär då de utökade ledningen redan i den andra minuten. Gästerna bjöds in i jakten igen i den tolfte minuten men då var det för sent och Örebro kunde hålla ut.

Örebro kom ut och satte ribban högt från start, sett över 60 minuter sänkte de den inte heller däremot sänkte de Djurgården ordentligt. Det var styrka, speed och tajt spel som gjorde Örebro till den urkraft som de visade upp ikväll, redan imorgon möts lagen igen i Stockholm och då kanske VM-guldmålvakten Jhonas Enroth är med i laget.

Enligt uppgifter från Sportbladet är Örebro HK överens med den forne VM-gulmålvakten Jhonas Enroth, om spel framöver i Örebro. Jhonas vann VM-guld med Sverige 2013 och spelat med Dinamo Minsk de senaste två säsongerna.

Tack vare vinsten är Örebro uppe över kvalstrecket igen, nu en poäng före jagande Mora. Imorgon åker Örebro till Stockholm för att Djurgården i en så kallad back to back match.

Första perioden 14 minuten mål Örebro, Jonathan Andersson gjorde 1-0. 16 minuten utvisning Djurgården, två minuter för för många spelare på isen. Powerplay Örebro mål 17 minuten, Nick Ebert gjorde 2-0. 18 minuten dubbelutvisning Daniel Brodin Djurgården roughing och Jordan Boucher charging Örebro, spel fyra mot fyra. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen boarding med 17 sekunder kvar av dubbelutvisningen. Powerplay Djurgården spel fyra mot tre i 17 sekunder, ingen utdelning. Fortsatt powerplay Djurgården i 1.43 minuter, ingen utdelning.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistiken första perioden Örebro HK 17 – Djurgårdens IF 8

Andra perioden inledde Djurgården i powerplay i 45 sekunder, ingen utdelning. Femte minuten mål Örebro, Christopher Mastomäki gjorde 3-0. Nionde minuten mål Djurgården, Niclas Bergfors 3-1. Nionde minuten mål Örebro, Rodrigo Abols gjorde 4-1. 20 minuten utvisning Djurgården, två minuter Alexander Urbom roughing. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistiken andra perioden Örebro HK 8 – Djurgårdens IF 7

Tredje perioden inledde Örebro med 1.19 minuter powerplay och mål i den andra minuten, Patrik Virta gjorde 5-1. Åttonde minuten utvisning Djurgården, två minuter Marcus Davidsson holding. Powerplay Örebro ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Kalle Olsson tripping. Powerplay Djurgården tolfte minuten mål, Jakob Lilja reducerade till 2-5. 15 minuten utvisning Djurgården, två minuter Jonathan Davidsson holding. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 1-1