Örebro HK nollade Djurgårdens IF

By on 14 januari, 2021

Under tisdagen åkte Örebro HK  till Stockholm för att ta sig an Djurgårdens IF i den 31 omgången av SHL 2020/2021.

Inför kvällens match hade Örebro blandat och gett med vinst senast mot HV71 hemma. Djurgården å andra sidan hade förlorat fyra avsina fem senaste matcherna med förlust senast borta mot Brynäs.

Örebro började första perioden bäst och förde matchen till stora delar, det var också Örebro som kunde göra det första målet i den 15 minuten precis efter att Djurgården blivit fulltaliga efter en utvisning. Men det var Örebro som höll i taktpinnen och Djurgården fick inga riktigt bra chanser. Perioden slutade 1-0 till Örebro.

Djurgården var något bättre med i den andra perioden men det var fortfarande Örebro som ledde spelet, bortalaget lyckades även hålla tätt under två boxplay vilket inte har hört till vanligheterna. Inget av lagen lyckades dock göra mål så perioden slutade 0-0.

Även i den tredje perioden var det Örebro som hade på sig ledartröjan och Djurgården hade inte mycket att till spel och redan i den femte minuten satte Örebro 2-0 genom Rodrigo Abols. Örebro fortsatte efter målet att spela bra och man klarade även av att hålla tätt i boxplay, inget av lagen lyckades göra fler mål så Jhonas Enroth fick hålla nollan för första gången i Örebro tröjan. Perioden slutade 1-0 till Örebro som också vann matchen med 2-0.

Detta var en match som Örebro ägde och må vara att Djurgården inte är i sin bästa form men det var länge sedan vi såg Örebro spela med sådant självförtroende på bortaplan, detta i kombination med att Enroth gjorde en av sina bästa matcher på länge var nyckeln till denna seger. Nu väntar returmöte mot Djurgården på Lördag och jag hoppas att vi  får se ett lika taggat Örebro i Behrn Arena.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 16 Januari hemma mot Djurgårdens IF.

Första perioden 13 minuten utvisning Djurgården, två minuter Michael Haga Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. 15 minuten mål Örebro, Borna Rendulic sätter 1-0. 16 minuten utvisning Djurgården, två minuter Jesper Pettersson Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Djurgårdens IF 5-6 Örebro HK

Andra perioden andra minuten utvisning Djurgården, två minuter Robin Norell Hög klubba. Powerplay Örebro, inget resultat. Femte minuten utvisning Djurgården, två minuter Niclas Bergfors Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Slashing. Powerplay Djurgården, inget resultat. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg Hooking. Powerplay Djurgården,

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Djurgårdens IF 5-8 Örebro HK

Tredje perioden femte minuten mål Örebro, Rodrigo Abols sätter 2-0. Åttonde minuten utvisning Djurgården, två minuter Michael Haga Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols Hooking. Powerplay Djurgården, inget resultat. Tionde minuten utvisning Djurgården, två+två minuter Dick Axelsson Roughing  samt Osportsligt uppträdande. Utvisning Örebro, två+ två minuter Stefan Warg Roughing samt Osportsligt uppträdande. Utvisningarna kvittas. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Ludvig Rensfeldt Ludvig Rensfeldt fördröjande av spel. Powerplay Örebro, inget resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Djurgårdens IF 15-8 Örebro HK

Matchen slutade Djurgårdens IF 0-0 Örebro HK
Skottstatistik matchen Djurgårdens IF 25-22 Örebro HK