Örebro HK tog fjärde raka vinsten i SHL

By on 3 oktober, 2020
Arkivbild.

Under lördagskvällen tog Örebro Hockey emot Linköping HC för den fjärde omgången av SHL 2020/2021.

Örebro som hittills gått som tåget och vunnit sina tre inledande matcher nu senast borta mot Leksand. Linköping å andra sidan kom med två förluster och en vinst senast mot Brynäs.

Det var Örebro som startade första perioden bäst och kunde redan efter tre minuter sätta 1-0 i powerplay. Hemma laget höll ett riktigt bra tryck mot Linköping och spelet kändes stundtals ganska enkelriktat, dock lyfte sig Linköping i och med två utvisningar på Örebro spelare dock utan mål men med bra tryck från gästerna. Första perioden slutade 1-0 till Örebro.

Örebro fick börja den andra perioden i nummerärt underläge vilket man klarade av och efter bara tre minuter kunde man utöka ledningen till 2-0 genom Ludvig Rensfeldt. Efter målet så jobbade si Linköping in i matchen och i den nionde minuten kunde gästerna reducera till 1-2. Örebro pressade på och i och med en dubbelutvisning vi en tekning kunde Robin Salo göra 3-1 i spel fyra mot fyra. Strax efter är är det åter dags denna gång för Linus Öberg och även denna gång i powerplay och det stod 4-1 till Örebro vilket också blev slutresultatet i period två.

Även tredje perioden fick Örebro börja i nummerärt överläge men lyckades inte göra något mål på det. I den tredje minuten blev det en dubbelutvisning och under det efterföljande fyra mot fyra spelet reducerade Markus Ljungh för Linköping till 2-4. Spelet fyra mot fyra fortsatte och i den fjärde minuten gör Örebro mål genom Mathias Bromé och 5-2 till Örebro. Efter målen blev det ganska svängig hockey och i den sjunde minuten reducerade Linköping åter genom Broc Little till 3-5. Efter powerbreaket så lugnade Örebro ner spelet något och styrde spelet bättre. Mot slutet av perioden tog Linköping ut målvakten och satsade framåt, i den 20 minuten kunde man reducera till 4-5. Men Örebro svarade blixtsnabbt genom Mathias Bromé och matchen slutade 6-4 till Örebro.

Jag tycker att Örebro gjorde en riktigt bra match men man måste sluta att chansa så mycket i uppspelen, särskiljt när man har en två måls ledning. Det är i alla fall kul att säsongen börjat så bra som den har och jag ser fram mot nästa match.

Nästa match spelar Örebro HK borta mot Malmö Redhawks på torsdag den 8 Oktober.

Första perioden andra minuten utvisning Linköping, två minuter Henrik Törnqvist slashing. Powerplay Örebro, mål Örebro tredje minuten Borna Rendulic 1-0 Örebro. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Mathias Bromé tripping. Powerplay Linköping, inget resultat. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström slashing. Powerplay Linköping 1.57 minuter, inget resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9-8 Linköping HC

Andra perioden Powerplay Linköping 53 sekunder, inget resultat. Tredje minuten mål Örebro, Ludvig Rensfeldt utökar ledningen till 2-0 för Örebro. Nionde minuten mål Linköping, Jonas Holös reducerar till 1-2. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Mathias Bromé cross checking. Nionde minuten utvisning Linköping, två minuter Patrik Lundh cross checking. Spel fyra mot fyra, mål Örebro, Robin Salo gör 3-1 till Örebro. 13 minuten utvisning Linköping, två minuter Jonas Junland roughing. Powerplay Örebro, mål Linus Öberg sätter 4-1 för Örebro. 16 minuten utvisning Linköping, två minuter Oula Palve slashing. Powerplay Örebro, inget resultat.

Andra perioden slutade 3-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 10-12 Linköping HC

Tredje perioden Powerplay Örebro 1,5 minuter, inget resultat. Tredje minuten utvisning Linköping, två minuter Jonas Junland tripping. Utvisning Örebro, två minuter Max Lindholm tripping. Spel fyra mot fyra, mål Linköping som reducerar 2-4 genom Markus Ljungh. Fjärde minuten mål Örebro, Mathias Bromé gör 5-2 i spel fyra mot fyra. Sjunde minuten mål Linköping, Broc Little reducerar till 3-5 för Linköping. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Salo interference. Powerplay Linköping, inger resultat. 20 minuten mål Linköping, Patrik Lundh reducerar till 4-5. 20 minuten mål Örebro, Mathias Bromé sätter 6-4 för Örebro. 20 minuten utvisning Linköping, två minuter Andrew Gordon slashing. Powerplay Örebro, inget resultat.

Tredje perioden slutade 2-3 till
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 8-16 Linköping HC

Matchen slutade Örebro HK 6-4 Linköping HC
Skottstatistik matchen Örebro HK 27-36 Linköping HC