By on 24 oktober, 2020
Arkivbild

Örebro Hockey tog under lördagskvällen emot Växjö Lakers hemma i Behrn Arena för den tionde omgången av SHL 2020/2021.

Det var ett Örebro i gungning som kom till match med en storförlust mot Färjestad senast i bagaget, Växjö å andra sidan hade två vinster senast mot Malmö.

Örebro började den första perioden bra och lyckades få ett tidigt mål i powerplay man hade dock svårt att etablera spel i Växjös zon. Efter målet fick Växjö fart under skridskorna och tog över taktpinnen, Örebro drog på sig ett par utvisningar vilka Växjö utnyttjade och gjorde två mål i nummerärt överläge. Örebro kom tillbaks något mot slutet av perioden men totalt var det Växjös period. Perioden slutade 2-1 till Växjö.

Den andra perioden började Örebro bra även den och man lyckades att kvittera i den fjärde minuten. Denna period var betydligt mer jämn med flertalet chanser från båda lagen men den slutade 1-0 till Örebro.

I den tredje perioden kändes det som att det lossnade lite för Örebro och man lyckas i den elfte minuten ta ledningen, även efter målet såg Örebros spel bra ut men i slut minuten drog man på sig en utvisning och Växjö lyckades kvittera i slutet av det powerplayet. Perioden slutade 1-1 och det blev förlängning.

Förlängningen blev en kort historia när Rodrigo Abols säkrade extrapoängen med ett mål i den andra minuten.

Den här matchen var ett fall framåt för Örebro och jag tycker att det är starkt att jobba sig in i matchen som de gjorde. Det jag dock saknar är det passningsspel som man levererade i början av säsongen. Hoppas att detta kan bli början på en vändning tillbaka så att vi får se det fina spel Örebro levererade de första fyra matcherna.

Nästa match spelar Örebro HK på Tisdag den 27 Oktober mot Brynas IF hemma i Behrn Arena.

Matchfakta:

Första perioden andra minuten utvisning Växjö, två minuter Martin Lundberg Tripping. Powerplay Örebro, mål Robin Kovacs sätter 1-0. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson Slashing. Powerplay Växjö, mål Robert Rosén kvitterar 1-1. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Lukas Pilö Interference. Powerplay Växjö, mål Richard Gynge sätter 2-1 till Växjö.

Första perioden slutade 2-1 till Växjö
Skottstatistik första perioden Örebro HK 14-11 Växjö Lakers

Andra perioden fjärde minuten mål Örebro, Mathias Bromé kvitterar till 2-2. Tionde minuten utvisning Växjö, två minuter Pontus Holmberg Fördröjande av spel. Elfte minuten utvisning Växjö, två minuter Tim Erixon Fasthållning. Powerplay 5 mot 3 Örebro, inget resultat. 14 minuten utvisning Örebro, två plus två minuter Stefan Warg Slagsmål. Utvisning Växjö, två plus två minuter Ilari Melart Slagsmål. Spel fyra mot fyra, inget resultat. 18 minuten utvisning Växjö, två minuter Erik Josefsson Slashing. Powerplay Örebro, inget resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro.
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 7-5 Växjö Lakers

Tredje perioden sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Borna Rendulic Tripping. Powerplay Växjö, inget resultat. 11 minuten mål Örebro, Robin Kovacs sätter 3-2 till Örebro. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson Hög klubba. Powerplay Växjö, mål Emil Pettersson kvitterar 3-3.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 4-7 Växjö Lakers

Förlängningen andra minuten mål Örebro, Rodrigo Abols sätter 4-3 till Örebro.

Förlängningen slutade 1-0
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 1-0 Växjö Lakers

Matchen slutade Örebro HK 4-3 Växjö Lakers efter förlängning
Skottstatistik matchen Örebro HK 27-26 Växjö Lakers