Örebro HK tog tre poäng i onödigt jämn match

By on 21 november, 2020
Arkivbild.

Örebro HK tog under lördagskvällen emot IK Oskarshamn hemma i Behrn Arena för den 18 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro km till matchen utan någon hemmaförlust den här säsongen, Oskarshamn kom till match med fyra raka förluster i bagaget.

Örebro började den första perioden bra och och skapade några chanser, men Oskarshamn var inte långt efter och när Örebro fick en utvisning i den tionde minuten så passade man på att ta ledningen i powerplay genom Fredrik Olofsson och 1-0 till Oskarshamn. Matchen fortsatte mycket jämnt men med ett ganska lågt tempo och inget av lagen lyckades göra något mer mål.

Oskarshamn spelade bra i början på andra perioden, men Örebro jobbade sig in i matchen och lyckades skapa ett bättre tryck mot Oskarshamn än i den första perioden i 19 minuten bar det frukt och man lyckades att kvittera 1-1 genom Oliver Eklind. Andra perioden bjöd på ett lite bättre tempo än den första från båda lagen.

Den tredje perioden började mycket jämnt men i den nionde minuten lyckades Glenn Gustafsson styra in ledningsmålet för Örebro 2-1. Efter målet laddade Oskarshamn mx framåt och man fick en hel del chanser men man lyckades inte med att få in pucken i Örebro målet så matchen slutade 2-1.

Jag tycker att Örebro hade svårt att spela sitt spel och hamnade i ett spel med lägre tempo och intensitet än vad man brukar spela vilket gagnade Oskarshamn. Det positiva var att laget som vanligt jobbade på och lyckades jobba sig till en vinst.

Nästa match spelar Örebro HK på Torsdag den 26 November hemma i Behn Arena mot Leksands IF

Matchfakta:

Första perioden tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Lukas Pilö Hooking. Powerplay  Oskarshamn, mål Fredrik Olofsson sätter 1-0 för Oskarshamn.

Första perioden slutade 1-0 till Oskarshamn
Skottstatistik första perioden Örebro HK 4-4 IK Oskarshamn

Andra perioden nionde minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Nolan Zajac Tripping. Powerplay Örebro, utan resultat. 19 minuten mål Örebro, Oliver Eklind kvitterar 1-1. 20 minuten utvisning Oskarshamn, Nichlas Torp Boarding. Powerplay Örebro, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 10-4 IK Oskarshamn

Tredje perioden började Örebro i powerplay, inget resultat. Nionde minuten mål Örebro, Glenn Gustafsson ger Örebro ledningen 2-1. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Interference. Powerplay Oskarshamn, inget resultat. 12 minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Salo Hooking. Powerplay Oskarshamn, inget resultat.

Tredje perioden 1-0 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 8-14 IK Oskarshamn

Matchen slutade Örebro HK 2-1 IK Oskarshamn
Skottstatistik matchen Örebro HK 22-22 IK Oskarshamn