Örebro HK tog viktigt steg mot en slutspelsplats

By on 5 mars, 2019

Örebro HK mötte Timrå IK borta i jakten på slutspelsplats i den 48 omgången, det har gått riktigt bra för Örebro på slutet och de har tagit poäng i åtta raka matcher. Tar ÖHK laget full pott i kvällens match samtidigt som lagen Brynäs och Linköping som ligger tre poäng  före förlorar, ja då är man upp på samma poäng.

Det var mer eller minde totaldominans från Örebro, som kunde ta pucken ifrån Timrå titt som tätt. Men så kom den där utvisningen för Örebro och en fristående Vilmos Gallo för Timrå slå in ledningspucken, Örebro jobbade på och kunde med två minuter kvar av perioden kvittera. Örebro ägde perioden men den slutade oavgjort.

Den andra perioden kändes det som om Örebro slappnade av och slarvade en hel del vilket gav Timrå en del chanser. Det var dock i den 12 minuten det hände med tre mål inom 44 sekunder, ett för Timrå och två för Örebro så följaktligen vann Örebro perioden.

I tredje perioden visade Örebro upp en betydligt bättre skärpa och man bjöd inte Timrå på många chanser, Örebro gjorde också periodens första mål men två minuter senare reducerar Timrå då Jhonas Enroth släpper en retur rakt ut. Mot slutet satsade Timrå hårt för en kvittering och tog ut målvakten, men Örebro höll emot och lyckades i slutminuten sätta pucken i öppen kasse.

Sett till matchen som helhet var Örebro det bättre laget men jag blir ändå lite imponerad av Timrå som trotts sitt läge längst ned i tabellen och klara för negativt kval ändå stretar emot och ger Örebro en stundtals tuff match. Det var dock en bra match särskilt om man bortser från den andra perioden.

Örebro tog tre viktiga poäng samtidigt som både Brynäs och Linköping förlorade sina respektive matcher och nu ligger de alla tre på 65 poäng, så mer spännande kan det inte bli. I nästa omgång Torsdag den 7 mars 2019 väntar Leksand borta.

Första perioden sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert crosschecking. Åttonde minuten utvisning Timrå, två minuter Vilmos Gallo roughing. Spel fyra mot fyra, för att gå över till powerplay för Örebro i 44 sekunder, ingen utdelning. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Jere Sallinen tripping. Powerplay Timrå mål i den 14 minuten, Vimos Gallo gjorde 1-0. 19 minuten mål Örebro, Christopher Mastomäki kvitterade till 1-1. Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Timrå IK 5 – Örebro HK 19

Andra perioden första minuten utvisning Timrå, två minuter Andreas Söderberg hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 12 minuten mål Örebro, Linus Arnesson gör 2-1. 12.04 mål Timrå, Ludvig Rensfeldt gör 2-2. 12.38 mål Örebro, Tylor Spink gör 3-2. 18 minuten utvisning Örebro, tvåminuter Marcus Weinstock tripping. Powerplay Timrå utan resultat.

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Timrå IK 12 – Örebro HK 10

Tredje perioden åttonde minuten mål Örebro, Glenn Gustafsson gör 4-2. Tionde minuten mål Timrå, Ludvig Rensfeldt reducerar till 3-4. 19 minuten Timrå tog ut målvakten. 20 minuten mål Örebro, Anton Hedman gör 5-3 i tom kasse.

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro