Örebro HK upp i toppen av Svenska Hockeyligan

By on 2 november, 2019

Örebro Hockey hade tagit sig till Skellefteå för match mot Skellefteå AIK i den 16 omgången av Svenska Hockeyligan 2019/2020, ÖHK är inne i ett riktigt bra stim just nu med åtta vinster av de tio senast spelade matcher. Vid poäng hade Örebro chans att gå upp i serieledning av tabellen, i sådana fall ett styrkebesked av rang.

Den inledande perioden skötte Örebro på ett mycket bra sätt, backade hem för att säkra upp och vid puckvinst komma upp i en offensiv. Ett spel som var framgångsrikt då det var ÖHK som hade ledningen vid periodslut, Skellefteå visade bra spel på slutet men fick inte till något. Skellefteå kom ut bäst i den andra perioden med hög intensitet, Örebro tog tillbaka spelet spelet och snurrade stundtals ordentligt i hemmalagets zon. Trots det var det Skellefteå som hade kvitterat innan andra periodens slut. Tredje perioden utvecklade sig till en kamp, där Örebro var det starkaste laget och vann den sista delen.

Sett över hela matchen visade Örebro upp ett spel som utstrålade sitt vanliga lugn och trygghet, man ska vara medveten om att det mer eller mindre blir ett annat spel när man är på bortais och Skellefteå brukar vara svårt. Men ÖHK tog striden där de vann två av tre perioder där det gjordes ett mål i varje, det och med Dominik Furch som storspelade som vanligt. Den kombinationen gjorde att det var Örebro som fick med sig tre poäng, samt att stod 2-1 till gästerna från Närke på tavlan.

Nu är det landslagsuppehåll och i den 17 omgången är det Frölunda som står för motståndet i Scandinavium Arena i Göteborg, ett Frölunda som skuggar på tredje plats tre poäng bakom.

Matchstatistik:

Första perioden fjärde minuten mål Örebro, Mathias Bromé 1-0. Fjärde minuten utvisning Skellefteå, två minuter Patrik Norén Tripping. Power play Örebro, ingen utdelning. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg Holding. Power play Skellefteå, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Skellefteå AIK 8 – Örebro HK 8

Andra perioden femte minuten utvisning Örebro, två minuter Ludvig Rensfeldt Hooking. Power play Skellefteå, ingen utdelning. Åttonde minuten mål Skellefteå, Joakim Lindström 1-1. 14 minuten utvisning Skellefteå, två minuter Joakim Lindström Slashing. Power play Örebro, ingen utdelning. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Shane Harper Interference. Power play Skellefteå i 1.33 minuter, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 till Skellefteå
Skottstatistik andra perioden Skellefteå AIK 8 – Örebro HK 10

Tredje perioden började Skellefteå med 26 sekunders power play, ingen utdelning. Tredje minuten dubbelutvisning, två minuter Joonas Rask Örebro Roughing och Jonathan Pudas Skellefteå Roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning för något av lagen. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Ryan Stoa Tripping. Power play Skellefteå, ingen utdelning. Tolfte minuten mål Örebro, Marcus Weinstock 2-1. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Daniel Muzito Bagenda Slashing. Power play Skellefteå, ingen utdelning. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Interference. Power play Skellefteå, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro