Örebro HK upp på slutspelsplats i SHL

By on 12 mars, 2019

Näst sista omgången och grymt viktig match för Örebro HK mot redan avsågade Mora IK, Örebro som innan match var i läge att ta sig upp till slutspel vid vinst samtidigt som Brynäs förlorade borta mot Linköping. I kvällens match var Marcus Weinstock tillbaka.

Den första perioden inleddes av ett piggt Mora som redan i minut ett kunde ta ledningen, pucken satt bakom Enroth utan att han var i närheten av att ta den. Inte en spelare som täckte Enroth, ingen trafik framför som störde heller. Örebro var aningen bättre än Mora sett över de 20 första minutrarna med tre puckar i ramen Moras målram, trots det vanns perioden av Mora.

I den andra perioden hade spelet jämnat ut sig och spelet böljade fram och tillbaka, men det var Örebro som hade centimetrarna med sig och kunde både kvittera och ta ledningen i matchen.

Tredje perioden gick helt och hållet till Örebro som kom ut med en helt annan energi och skärpa, man öppnade målskyttet i den fjärde minuten och kunde säkra matchen med ytterligare ett mål sju minuter senare.

Sett över hela matchen började Örebro riktigt dåligt för att växa sig in i matchen och var det helt klart bättre laget i sista 20 minutrarna, om man går vidare måste man vara med från matchstart. Kan man inte göra det blir det svårt att vinna framtida matcher, det har inte Örebro på senare tid visat upp.

Tack vare vinsten för Örebro mot Mora och att Brynäs förlorade borta mot Linköping gjorde att Örebro nu är uppe på slutspelsplats, i den 52 och sista omgången tar sig Örebro an Malmö på bortaplan och då måste spelet sitta från start.

Fakta

Första perioden första minuten mål Mora, John Persson gjorde 1-0. Tionde minuten utvisning Mora, två minuter Tomas Skogs hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Viktor Lodin holding. Powerplay Mora återstående 27 sekunder av första perioden, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Mora
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9 – Mora IK 4

Andra perioden inledde Mora i powerplay i 1.33 minuter, ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Mora, två minuter Sebastian Hartmann tripping. Powerplay Örebro mål i tolfte minuten, Jere Sallinen kvitterade till 1-1. 20 minuten mål Örebro, Rodrigo Abols gjorde 2-1.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 9 – Mora IK 8

Tredje perioden fjärde minuten mål Örebro, Shane Harper gjorde 3-1. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Anton Hedman hög klubba. Powerplay Mora, åttonde minuten utvisning Mora. två minuter John Persson armbågstackling. Spel fyra mot fyra i 26 sekunder, ingen utdelning. Powerplay Örebro i 1.34 sekunder, ingen utdelning. Tionde minuten utvisning Mora, två minuter John Persson slashing. Powerplay Örebro elfte minuten mål, Marcus Weinstock gjorde 4-1. 18 minuten utvisning Mora, två minuter Marek Daloga tripping. Powerplay Örebro

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro