Örebro HK vek ner sig borta mot Brynäs IF

By on 20 oktober, 2018

Örebro HK åkte till Gävle för spel mot Brynäs i den tionde omgången Svenska Hockeyligan, Brynäs gick om Örebro i den förra omgången då ÖHK förlorade hemma mot Färjestad. Brynäs låg inför kvällens match på platsen framför gästerna. Örebro bytte målvakt inför matchen och det var Stefan Steen som vaktade målet, Eero Kilpeläinen fick vila.

Första perioden började intensivt från bägge lagen och det skapades farlighet på farlighet, tio skott på mål jämnt fördelat från Örebro och Brynäs under sex första minutrarna sa allt. I den 18 minuten kom matchens första utvisning, den drabbade Brynäs. Intressant då Örebro har SHLs sämsta power play och de möter SHLs sämsta box play från Brynäs. Örebros power play gav ingen utdelning, så man kan väl säga att Brynäs vann den första drabbningen.

Första perioden slutade 0-0, matchen 0-0

Andra Perioden var inne i den femte minuten när hemmalaget gjorde mål, 1-0 Brynäs. I slutet av de sjätte minuten åkte Örebro på en utvisning, Tyson Spink åkte ut för tripping. Örebro klarade av underläget, sekunderna efter fullt lag träffade Nick Ebert ramen på Brynäsmålet. I den 12 minuten kunde Linus Arnesson utjämna resultatet, 1-1.

Andra perioden slutade 1-1, matchen 1-1

Tredje perioden inledde Brynäs klart bäst och hade ett klart övertag, 9-0 i skott på mål till hemmalaget efter sju spelade minuter. I den 10 minuten kom det något överraskande för ett mål för Örebro, Tyson Spink i ledning med 2-1. Det tog inte mer än 56 sekunder så var det kvitterat, Brynäs ikapp till 2-2. Brynäs fick utdelning på sitt övertag, i den 14 minuten blev det 3-2. I den 15 minuten åkte Jere Sallinen, Örebro ut för hög klubba, bortalaget klarade av underläget. Örebro plockade ut målvakten i slutet av perioden, tyvärr gav inte den taktiken något och det slutade 3-2 till Brynäs.

Tredje perioden slutade 2-1 till Brynäs, matchen 3-2 till Brynäs

Sammanfattat visade bägge lagen upp ett glödhett spel från start, ett spel som avtog efter hand. I slutet fick Örebro chansen i form av ett power play, hemmalaget red ut stormen och det var lika efter 20 spelade minuter. Mellanperioden var en tajt tillställning där bägge lagen hade svårt att få till någon sorts form av organiserat spel, jämnt så det förslår, precis som resultatet. Sista perioden gick klart till hemmalaget som mer eller mindre dominerade spelet, Örebro fick ett tröstmål, men det var vid ett tillfälle då Brynäs hade 10 skott på mål och ÖHK noll.

Örebro gjorde en mindre bra insats i en otroligt viktig match då det var Brynäs man hade bakom sig innan matchen, som det ser ut nu så åkte Örebro ner på negativ kval. Samtidigt närmade sig Rögle tack vare en vinst mot Timrå tidigare under kvällen. Intressant är att tränare Niklas Sundblad säger ”Vi gjorde en solid match”, trots att laget vek ner sig ordentligt i sista perioden (skottstatistik 14-5 till Brynäs). Pusselbiten som saknas kan vara Aaron Palushaj, för när han är med på isen ser laget helt annorlunda ut. Inställningen och intensiteten är på en annan nivå, något som måste fungera även utan Aaron.

Nästa match spelar Örebro hemma mot Timrå torsdag 25 oktober.