Örebro HK vek ner sig i måstematchen borta mot Karlskrona HK

By on 21 december, 2017

Örebro HK tog sig an Karlskrona HK i den 28 omgången,  Karlskrona låg inför matchen näst sist i ligan med sju poäng upp till Örebro.

Första perioden började i ett bra tempo där bägge lagen kände på varandra, det hettade till när Libor Hudáček fick matchstraff efter fyra minuter och 2 sekunder efter en svepning med skridskorna där han sänkte en Karlskronaspelare. Power play för Karlskrona som spelade hyfsat bra, skapade en del chanser i överläget gjorde inga mål, och Örebro klarade av utvisningen. I slutet av första drog Örebro på sig en utvisning genom Jonathan Andersson och det var dags för power play för Karlskrona, något som de utnyttjade och kunde göra 1-0 i den 19 miunten. Det var hemmalaget som var närmast mål i den första perioden med ett par kvalificerade chanser och spräckte till sist nollan i ett numerärt överläge, med 18-6 i skottöverläge till Karlskrona var det inte så konstigt.
Första perioden slutade 1-0, 1-0 i matchen till Karlskrona.

Andra perioden var inne i den andra minuten när Örebro kunde kvittera till 1-1 tack vare Victor Bartleys rappa skott som smet in bredvid den högra stolpen, efter det svängde spelet ordentligt och lagen gav och tog. I den fjärde minuten åkte hemmalaget på en utvisning efter att ha haft för många spelar på isen, i sekvensen efter åkte Sakari Manninen ut för att ha greppat en motståndares klubb och det var spel fyra mot fyra. Utvisningarna duggade tätt, i den femte minuten kunde Örebro göra 2-1 genom Tyson Spink med en man mer på banan i avvaktande spel då en spelare i Karlskrona skulle ha åkt ut. I den sjätte minuten åkte hemmalaget på en utvisning efter att Marcus Weinstock irriterat och ÖHK hade power play, ett överläge som de inte förvaltade och 2-1 till bortalaget stod sig. I den åttonde minuten sköt Karlskrona ett skott som domarna inte var helt säkra på, och i nästkommande avblåsning ringde domarna men det visade sig att pucken hade gått ribba ut. Efter en hektisk period så lugnade det ner sig lite och det uppstod spel istället, där det kändes som om luften hade gått ur det hela och lunket i mittperioden var på plats. I den  16 minuten åkte Victor Bartley ut för tripping och hemmalaget hade power play, med ett lugnare tempo där  KHK spelade hockey, lät pucken gå mellan spelarna samt kunde utnyttja en situation där tre Örebrospelare åkte för byte till sist slå in kvitteringen 2-2 i den 16 minuten av andra. Med ett par minuter kvar av mittperioden tryckte Karlskrona på duktigt och Örebro var riktig nedtryckta i egen zon, bortalaget kunde rida ut stormen och det slutade oavgjort. Skottstatistiken i den andra var 5 till KHK och 14 till ÖHK.
Andra perioden slutade 2-1 till Örebro, 2-2 i matchen.

Tredje perioden skulle avgöras och det var inget av lagen som tog några risker inledningsvis, lågt tempo och avvaktande spel. Intensiteten ökade desto längre in i perioden de kom, men spelet från mittperioden var som bortblåst och det såg ut som det gjorde i den första där det var Karlskrona som ville mer. I början av de sista tio levde Örebro farligt och det var hemmalaget som visade att de vill vinna den här matchen på riktigt med ett grymt tryck i bortalagets zon, och Örebrospelarna fick offra sig ordentligt för att det inte skulle bli något baklängesmål. Med sex minuter kvar så positionerade sig KHK i Örebros zon och det var spel mot ett mål, i det läget var hemmalaget närmast vinst och Örebro fick ägna sig åt att freda sig. I den sextonde minuten kom Tom Wandell i Örebro helt ren med Karlskronas målvakt men brände läget, i anfallet efter kunde Karlskrona trycka in 3-2 3.25 kvar av sista perioden. Målet fick Örebro att vakna till och laget såg ut att vakna till i slutminutrarna, chansen till kvittering försvann mer eller mindre med 1.24 minuter kvar då Marcus Weinstock drog på sig en utvisning för tripping och Karlskrona kunde spela ut perioden. Karlskrona vann skotten med 14-7.
Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskrona och även matchen med 3-2.

Sammanfattat så gjorde Örebro, bortsett från den andra perioden en färglös match och laget får fira jul med åtta raka bortaförluster. I den första var det KHK som ville mer än Örebro och det var en riktigt dålig inställning, laget kom ut i den andra och spelade av den som om det vore slutspel. Det var grinigt, stökigt och nerv, där ÖHK visade grymt bra inställning och kunde vinna den med 20. I sista perioden såg det ut som om Örebro hade bränt både ork, energi och mentala krafter, kanske var laget redan hemma i Örebro och öppnade julklappar. Nu vann Karlskrona matchen och är fyra poäng efter Örebro, det tajtar till sig runt nedflyttningsstrecket, i nästa match väntar HV71 borta annandag jul.