Örebro HK visade styrka i Behrn Arena

By on 20 februari, 2019

Örebro HK tog emot Linköping HC i den 43 omgången av Svenska Hockeyligan, och i kvällens match gjorde nyförvärvet Jhonas Enroth debut i Örebros mål.

Det var Örebro som såg starkast ut i den första perioden med ett malande tungt spel och bra tryck mot Linköpings mål, men det var gästerna som var i förarsätet målmässigt där de kunde ta ledningen två gånger om och där Örebro svarade två gånger om så oavgjort med andra ord. Supernyvärvet forne VM-målvaktens Jhonas Enroths insats då i den första perioden var väl lite sådär, mest för att han inte ställdes inför några svåra puckar att stoppa. Han såg stabbig och fyrkantig ut, inget direkt flyt i sitt agerande. Det första målet var han inte direkt med och han gjorde sig inte direkt stor, det andra målet tappade han balansen och ramlade framåt precis innan pucken slogs i mål. Nu är det tur att utespelarna i Örebro har höjt sig och spelar den hockey de gör, det var det som gjorde att det var oavgjort efter en period.

Slarvigt, bökigt, puckar hit och dit, så kan man summera den andra perioden. Med det spelet kom även utvisningarna, och det var i ett powerplay som Örebro kunde ta ledningen efter ett kanonskott från Nick Ebert. Supermålvakten Jhonas Enroth del II då, fick lite mer att göra men fortsatt inga svåra situationer att avstyra trots stundtals virrigt spel i Örebros defensiv, andra perioden slutade 1-0 till Örebro.

Örebro HK spelade sitt vanliga spel i den sista perioden, mötte högt upp och pressade på bra. Styrde ut Linköping mot kanterna i egen zon, för att göra det svårt för gästerna. Det blev en målsnål sista period där Örebro kontrollerade spelet, och Jere Sallinen kunde avgöra i slutminuten med mål i öppen bur. Jhonas Enroth del III då, fick fortsatt inget att jobba med och sett till sista perioden var det ganska lugnt. Örebro vann den med 1-0.

Det var en förväntansfull publik som hade tagit sig till Behrn Arena, antagligen för att se nyförvärvet den forna VM-målvakten Jhonas Enroth och vad han kunde bidra med. Sett till 60 minuter kan man konstatera att han inte direkt bidrog med något matchavgörande i kvällens match, det såg stabbigt och stelt ut i den första perioden då det hettade till mest. Ska man se till prislappen på Jhonas har man sjukt höga förväntningar, för kostar man tre miljoner för tio matchers spel, 300 000 per match med kvällens inräknad, eller 750 000 per vecka då det styvt är fyra veckor kvar av säsongen, eller återigen tre miljoner för en månads jobb. För det är det han får för sin medverkan i Örebro HK för sluttampen, han får 2,4 miljoner om ÖHK inte klarar av att hålla sig ovanför strecket. Föreningen betalar 1,2 miljoner och sponsorer går in med 1,2 miljoner. Undviker Örebro negativt kval får Jhonas en bonus på 600 000 kronor, pengar som även där sponsorer går in med. Källa för siffrorna hittades på sportbladet.

Sett till första matchen där det faktiskt var lagmaskinen Örebro, utespelarna alltså som stod för ett riktigt bra jobb. Kanske bortsett från andra perioden där det blev mer kamp än skönspel, för att i tredje perioden hålla ihop spelet och kunna ta hem tre sköna poäng. Nu är det sex poäng ner till jagande Mora som förvisso har en match mindre spelad, in den 44 omgången Lördag 23 Februari 2019 möter Örebro Brynäs IF i Behrn Arena och som det ser ut nu så ska negativt kval inte vara i fara.

Första perioden andra minuten mål Linköping, Lukas Bengtsson gjorde 1-0. Tolfte minuten mål Örebro, Christopher Mastomäki kvitterade till 1-1. 15 minuten mål Linköping, Johan Södergren gjorde 2-1. 18 minuten mål Örebro, Jordan Boucher kvitterade till 2-2.

Första perioden slutade 2-2
Skottstatistiken första perioden Örebro HK 15 – Linköping HC 7

Andra perioden andra minuten utvisning Linköping, två minuter Chad Billins hooking. Powerplay mål Örebro i den tredje minuten, Nick Ebert gjorde 3-2. Femte minuten utvisning Linköping, två minuter Dan Pettersson interference. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 07.00 in i perioden utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki tripping. Nionde minuten utvisning Linköping, två minuter Jimmy Andersson hooking och spel fyra mot fyra i 43 sekunder. Powerplay Örebro i 1.17 minuter, ingen utdelning. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Tom Wandell tripping. Powerplay Linköping, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistiken andra perioden Örebro HK 17 – Linköping HC 10

Tredje perioden sjunde minuten utvisning Linköping, två minuter Olle Lycksell tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 19 minuten mål Örebro, Jere Sallinen gjorde 4-2 i öppet mål. Linköping tog timeout i samband med målet.

Tredje perioden slutade 1-0