Örebro Hockey tog med extrapoängen från Malmö

By on 4 januari, 2020
Arkivbild.

Omgång 30 av Svenska Hockeyligan och bortamatch för Örebro Hockey mot Malmö Redhawks där båda lagen hade en vinst i bagaget, Örebro hade tre spelare avstängda till denna match dessutom var Sakari Salminen fortfarande skadad och Linus Öberg var borta på JVM.

Malmö tog initiativet från start men Örebro svarade upp bra och skapade sig efter en stund flera bra lägen. I den sjunde minuten fick Örebro en utvisning vilken man i och för sig klarade av men Malmö fick luft under vingarna och strax efter att Örebro blivit fulltaliga så satte Malmö ledningsmålet. Strax efter Malmös ledningsmål fick Örebro ännu en utvisning som man klarade av även den så fick Mathias Brome en smörpassning som fris spelar honom helt och han satte kviteringsmålet. Första perioden slitade 1-1.

Örebro kom ut klart hungrigast i den andra perioden och skapade snabbt ett par riktigt bra lägen. Malmö fick en utvisning i den tredje minuten och under powerplayet som följde satte Mathias Brome sitt andra mål för kvällen. Örebro fortsatte att spela bra men man fortsatte också att ta utvisningar och det var mycket tack vare Dominik Furch i målet som man behöll sin ledning. Örebro vann andra perioden med 1-0.

Den tredje perioden började betydligt jämnare än de två tidigare och vi fick se ett böljande spel där inget av lagen hade något riktigt övertag. Mot slutet ökade Malmö tempot och tillslut lyckades de att kvittera i den 13 minuten och fick matchen till oavgjord och övertid.

Örebro började förlängningen med en bytesvariant som så när satte Shane Harper fri men han missade det skottet men bara sekunder senare blev han åter fri med målvakten och då satte han seger målet.

Jag tycker att Örebro på det hela taget gjorde en bra match speciellt när man saknade så många spelare som man gjorde idag. Oroande är dock att man fortsätter att dra på sig så många utvisningar som man gör.

Första perioden Sjunde minuten utvisning Örebro, 2+10 minuter Joonas Rask tackling i ryggen. Powerplay Malmö ingen utdelning. Nionde minuten mål Malmö, Mathias Brome gör 1-0. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Mathias Brome. Powerplay Malmö inget resultat. Elfte minuten mål Örebro, Mathias Brome kviterade 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Malmö Redhawks 8 – Örebro HK 6

Andra perioden tredje minuten utvisning Malmö, två minuter N Meyer Hooking. Powerplay Örebro mål i femte minuten Mathias Brome gör ledningsmålet 2-1. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen slashing. Powerplay Malmö ingen utdelning.  15 minuten utvisning Örebro, två minuter Muzito Bagenda hooking. Powerplay Malmö ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Malmö Redhawks 9 – Örebro HK 9

Tredje perioden åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyva. Powerplay Malmö inget resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Malmö
Skottstatistik tredje perioden Malmö Redhawks 6 – Örebro HK 6

Förlängning första minuten mål Örebro, Shane Harper satte segermålet för Örebro 2-3

Förlängningen slutade 1-0 till Örebro