Örebro Hockey bröt sin förlustsvit borta mot Linköping

By on 30 december, 2019

Omgång 29 av Svenska Hockeyligan och bortamatch för Örebro Hockey mot Linköping HC, bra chans för Örebro att komma tillbaka på vinnarspåret då hemmalaget är inne i en dyster formsvit med sju förluster i de tio senaste omgångarna. Historiskt sett så hade Örebro vunnit åtta av tio tidigare möten lagen emellan.

Örebro kom upp i både tempo och intensitet i under den första perioden där laget även tog ledningen, i den 13 minuten brann det till i skallen för Marcus Weinstock som drog på sig ett matchstraff då han kom från blindeside och satte in en stenklar huvudtackling, sen var det tag och godnatt. Efter det var det en period där utvisningarna haglade tätt och som drabbade Örebro mest, i box play visade dock laget hur bra de är i den spelformen och resultatet stod sig perioden ut.

Det var ett heltaggat Örebro som kom ut stenhårt i den andra perioden vilket resulterade i ett 2-0 mål redan efter 15 sekunder, gästerna var det dominerande laget och skapade många bra heta chanser men kunde inte utöka ledningen. Örebro kontrollerade den tredje perioden och det såg riktigt stabilt ut, fram till den 18 minuten då Broc Little dök upp från mer eller mindre ingenstans och reducerade till 1-2. Resultatet skapade spänning med 2.10 minuter kvar av de sista 20 minutrarna, där Örebro höll ut och vann matchen med 2-1.

Sett över 60 minuter var Örebro det bättre laget, det började med riktigt stökig första perioden där Örebros Marcus Weinstock åkte på ett välförtjänt matchstraff och tack vare det väntar antagligen en onödig avstängning, dock visade laget upp ett grymt diciplinerat boxplayspel som inte tillät Linköping att skapa någon vass chans. Med det spelet i ryggen kom Örebro ut i den andra och totaldominerade spelet de första fem minutrarna, under den tiden hann gästerna med att utöka ledningen redan efter 15 sekunders spel av perioden. Laget lät inte Linköping kom i spelnivå för att kväsa ett kvalitativt spel från hemmalaget, ett spel från Örebro som fortsatte i sista perioden där det såg grymt stabilt och lugnt ut. Det såg ut som om ÖHK föll i ett farligt lugn med ett skönt spel där det mesta flöt som det skulle, där och då med 2.10 minuter kvar av matchen dök Linköpings Broc Little upp och skapade en onödig spänning när han reducerade till 1-2. Det var det där med ett farligt lugnt dominerande spel där man inte ska ta saker och ting för givet, trots reduceringen och Linköpings ökade tryck vann Örebro 2019 års sista match. Laget och fick med sig tre efterlängtade poäng, bröt förlustsviten och tog tillbaka fjärdeplatsen.

Spelet i sig då med tanke på att det var ett riktigt formdippande Linköping? Ja, det såg ok ut, vilket det ska göra när man möter lag på den här nivån med tanke på vad Örebro har visat upp inledningsvis i Svenska Hockeyligen 2019/2020. Men dom som vet, vet att laget kan bra mycket bättre än såhär och det behövs om man ska vara med på högsta nivån.

Nu väntar ett efterlängtat uppehåll med nyårsfirande och mer sammansvetsning samt att rida på vinstvågen och ta med sig både resultat som inställning till Malmö Redhawks som man möter i den 30 omgången av SHL 2019/2020 på bortais, Lördag 4 Januari 2020 blir det åka av igen.

Första perioden åttonde minuten Örebro, två minuter Kristian Näkyvä hooking. Power play Linköping, ingen utdelning. Tionde minuten utvisning Linköping, två minuter Anton Mylläri hooking. Power play Örebro, 12 minuten mål, Glenn Gustafsson 1-0. 13 minuten utvisning Örebro, 5 minuter + matchstraff Marcus Weinstock tackling mot huvudet. 16 minuten utvisning Linköping, två minuter Henrik Thörnqvist holding. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson tripping. Spel fyra mot tre Linköping i 1.08 minuter, ingen utdelning. Spel fyra mot fyra i 31 sekunder, ingen utdelning för något av lagen. Spel fem mot fyra, ingen utdelning. Power play Linköping i 15 sekunder, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Linköping HC 5 – Örebro HK 9

Andra perioden första minuten mål Örebro, Mathias Bromé 2-0.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Linköping HC 6 – Örebro HK 14

Tredje perioden sjätte minuten, timeout Örebro. 18 minuten mål Linköping, Broc Little reducerade till 1-2. 20 minuten, timeout Linköping.

Tredje perioden slutade 1-0 till Linköping HC