Örebro Hockey får rikta in sig på play in-kval

By on 10 mars, 2020

Näst sista omgången i Svenska Hockeyligan, fem poäng upp till säker slutspelsplats och jumbolaget Leksand i Behrn Arena var förutsättningarna innan matchstart för Örebro Hockey. Förlust för Djurgården, poängtapp för Frölunda samt vinst för Örebro så fanns chansen kvar för säker slutspelschans.

Den inledande perioden mellan Örebro och Leksand blev en svängig tillställning där bägge lagen skapade riktigt bra lägen, men det var hemmalaget som hade med sig ledningen efter första 20 minutrarna. Den andra perioden blev den första lik, svängigt spel och hemmalaget som gjorde mål. Två mål under de fem första minutrarna gjorde att Örebro cementerade sin vinst, efter det spelade de av matchen och hemmalagets målvakt Dominik Furch kunde hålla nollan.

Det var ett decimerat Leksands IF som kom till spel, hela tio ordinarie spelare fanns inte med i laget. Tack vare det fick många juniorer ta plats i laget, den yngsta var inte äldre än 16 år. Med det i tanken är inte Örebros vinst med 4-0 direkt imponerande då Leksand stod upp riktigt bra i de två första perioderna, för att halka efter i den sista. Örebros spel saknade intensiteten, kylan, tempot ja det fanns mycket som måste finnas om det ska räcka till för vinster i det play in-kval som väntar.

Nu väntar ett play in-kval för Örebro Hockey då Djurgården vann hemma och fick med sig tre poäng mot Rögle, Djurgården har nu ointagliga 87 poäng. I sista omgången möter Örebro Hockey Brynäs IF borta Torsdag 12 Mars 2020, en match som inte betyder något för tabelläget men däremot har Örebro Hockey riktigt mycket att bevisa spelmässigt för som det ser ut just nu känns det som om det bara blir play in och ut!

Första perioden andra minuten utvisning Leksand, två minuter Mattias Goransson hooking. Power play Örebro, ingen utdelning. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Sakari Salminen hooking. Power play Leksand, ingen utdelning. Tolfte minuten mål Örebro, Mathias Bromé 1-0. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Aaron Irving holding. Power play 42 sekunder Leksand, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro Hockey 6 – Leksands IF 8

Andra perioden började Leksand i 1.18 minuter power play, ingen utdelning. 13 minuten mål Örebro, Robin Salo 2-0. 19 minuten utvisning Leksand, två minuter Emil Heineman tripping. Power play Örebro 1.57 minuter, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro Hockey 17 – Leksands IF 7

Tredje perioden inledde Örebro i power play i tre sekunder, ingen utdelning. Första minuten mål Örebro, Ryan Stoa 3-0. Femte minuten dubbelutvisning, två minuter Rasmus Rissanen Örebro holding och två + två minuter Lucas Nordsäter roughing samt interference. Spel fyra mot fyra i två minuter, sjätte minuten mål Örebro, Ryan Stoa 4-0.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro