Örebro Hockey fick med sig en poäng i jakten på slutspel

By on 7 mars, 2020

Det var möte med Örebros Robin Kovács tidigare lag Luleå för Örebro Hockey, en svår infekterad övergång för Robin som gjorde att han inte direkt är populär bland hemmalagets fans. Serieledande tillika serievinnarna Luleå hade inte direkt något att spela för och laget kunde vila några spelare i kvällens match mot gästande Örebro, medans gästerna hade allt att spela för …..

Snart dags för slutspel i Svenska Hockeyligan, vilket i mina ögon skulle innebära fullt blås, heltaggat samt 100% fokus! Men det blev en första period där Örebro inte visade upp något av den biten, det såg ut som om lagen åkte runt och kände av läget i typ 20 minuter. Kramkalas och mjukhockey med andra ord, det enda målet som kom var tyvärr från hemmalaget i power play spel. Örebro höjde sig en aning i den andra perioden, men det var fortsatt inte fullt ös och det svängde garanterat inte någonstans. Trots det rakt igenom det låga tempot kom gästerna tillbaka och kvitterade, mot slutet av mittperioden kom det ett par utvisningar som drabbade bägge lagen något som gjorde att tempot drogs ner en par snäpp till. I sista perioden ökade bägge lagen tempot och det hettade till en aning, när tre perioder hade spelats var det oavgjort, matchen till förlängning. I förlängningen var Luleå det hetaste laget och kunde avgöra i den andra minuten och fick med sig extrapoängen.

Sett till hur det har sett ut i tidigare matcher och med tanke på att det var suveräna serievinnarna Luleå som stod som motståndare skulle man ha kunnat tänka sig ett sämre resultat, Örebro fick med sig en extrapoäng och sådana är alltid viktiga. Djurgården förlorade sin match, det gjorde att Örebro kunde ta in ytterligare en poäng som nu har fem poäng kvar att knapra in. Spelet som Örebro visade upp gjorde väl ingen riktigt glade, men såhär har det sett ut de sista matcherna och poängen har kommit in på kontot. Att gnugga på, vara jobbiga och störa motståndarens spel är viktigt i ett spel, att skapa chanser, göra mål är viktigare och där brister det för Örebro och med det här spelet kommer det att bli play in för att ta sig till det riktigt slutspelet.

Första perioden 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Lukas Pilö felaktig pucknedtagning. Power play Luleå, 17 minuten mål, Nils Lundkvist 1-0 Luleå.

Första perioden slutade 1-0 till Luleå
Skottstatistik första perioden Luleå Hockey 8 – Örebro HK 6

Andra perioden nionde minuten mål Örebro, Ryan Stoa kvitterade till 1-1. Tolfte minuten utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström interference. Power play Luleå, ingen utdelning. 17minuten utvisning Luleå, två minuter Carl Mattsson hooking. Power play Örebro, i tio sekunder. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Joonas Rask tripping. Spel fyra mot fyra i 1.50 minuter, ingen utdelning. Power play Luleå i 10 sekunder, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Luleå Hockey 13 – Örebro HK 10

Tredje perioden femte minuten mål Örebro, Jordan Boucher 2-1. Sjunde minuten dubbelutvisning två minuter Erik Gustafsson Luleå roughing, två minuter Daniel Muzito Bagenda Örebro roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning för något av lagen. 13 minuten mål Luleå, Jesper Sellgren kvittering till 2-2.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistik tredje perioden Luleå Hockey 10 – Örebro HK 12

Förlängningen avgjorde Luleå med att göra segermålet och fick med sig extrapoängen.