Örebro Hockey föll i förlängning mot Malmö Redhawks

By on 7 december, 2017

Örebro tog ikväll emot Malmö hemma i Behrn Arena, ett Örebro som senast hemma slog HV71 med 3–0.

Man började första perioden svagt och när Malmö efter 2:27 får en man utvisad så är det faktiskt Malmö som hade de vassaste chanserna.

Men Örebro arbetade sig in i matchen och drygt 7 minuter in i matchen får Örebro dock ett riktigt fint anfall där Tylor Spink har ett kanonläge som han missar, Malmö snappar åt sig pucken och det resulterar i 0–1 och Malmö ledning.

Tre minuter senar snor Tom Wandell åt sig pucken i Malmös zon sätter den själv mellan benen på Jonas Gunnarsson för 1–1 som blir slutresultatet i första perioden.

Örebro började andra perioden bra men Malmö jobbade på och lyckades sätta en högre press. Men genom en snabb spelvändning 12:29 in i perioden lyckas Örebro skapa ett tre mot två-läge och Glenn Gustafsson kan trycka in sitt fjärde mål för säsongen och 2–1 var ett faktum.

Malmö gav dock inte upp och med 2 minuter kvar av perioden slår Johan Olofsson först en tunnel på sin motståndare för att sedan trycka upp pucken i bortre krysset för kvittering och 2–2.

Tredje perioden var bara tre minuter gammal när Örebros Tyson Spink gjorde 3-2, Malmö svarade minuten efter och kunde kvittera till 3-3. I minut sju i tredje lyckades Sakari Manninen på ett konstigt sätt få in pucken i Malmös bur, 4-3 till ÖHK. Efter Örebros mål tog Malmö tag i spelet och etablerade tryck i Örebrozonen. 6.26 kvar av matchen och hemmalaget i ledning såg ut att försöka spela på ledningen, något som gjorde att gästerna var det mer puckförande laget och var i det läget det lag som var närmast mål. Power Break kom i den 16 minuten, och i med 1.59 kvar av perioden tog Malmö Time Out. Med 1.47 kvar så plockade Malmö ut målvakten och hade 6 mot 5 utespelare på isen, bortalaget tryckte på ordentligt och med 31 sekunder kvar så kunde de kvittera och 4-4 och förlängning var ett faktum.

Förlängningen hade inte gått långt innan Malmö fick igenom en spelare som drogs ner och domaren dömde straff efter 15 sekunder, straffen togs av Malmös Johan Olofsson som kunde slå in pucken mellan benen på Örebros målvakt och det var gästerna som tog extrapoängen.

Örebro Hockey vs Malmö Redhawks 4-5 efter förlängning.

Sett över tre perioden så var Malmö det starkaste laget, men Örebro spelade stundtals kreativt och såg riktigt bra ut på små ytor. Tyvärr är det ett spel som inte räcker i längden, men det är absolut något att bygga på och med en match mindre spelad har ÖHK fyra poäng upp till slutspelsplats och möter Växjö Lakers borta i nästa omgång.