Örebro Hockey föll i viktig match

By on 20 februari, 2020
Arkivbild.

Örebro Hockey åkte till Jönköping och Kinnarps arena för att möta HV71, Örebro som inte hade visat någon vidare form inför matchen med bara en vinst på de senaste sju omgångarna och HV71 var under isen mot Växjö senast och har uppträtt ojämnt så det här var en jätteviktig match för bägge lagen.

Det märktes att det gällde mycket då matchinledningen var mycket försiktig och båda lagen kände på varandra. Det var Örebro som fick den första riktiga målchansen efter att två HV71 spelare krockat med varandra framför Örebro kassen dock utan mål som resultat. Men i den elfte minuten drog Örebro på sig vilket HV71 kunde utnyttja och sätta ledningsmålet.

Båda lagen började den andra perioden betydligt piggare än den första och det fanns flertalet chanser åt båda hållen men tillslut lyckades Örebro kvittera genom Ludvig Rensfeldt. Efter målet ökade intensiteten i matchen och Örebro lyckades få till ett antal längre anfall men med få riktiga farligheter, mot slutet av perioden kom dock Örebro igång med skyttet och man skapade flera farligheter.

Örebro började den tredje perioden bra men i den sjätte minuten drog man åter på sig en utvisning och HV71 visade att powerplay var något man behärskade då man återtog ledningen genom Simon Önerud. Efter målet satsade Örebro hårt framåt och det såg ganska bra ut fram till att man tappade pucken i egen zon och HV71 gjorde 3-1. I slutminutrarna tog Örebro ut målvakten och med 25 sekunder kvar satte man en reducering, men det räckte inte till och HV71 vann matchen med 3-2.

Örebro gör en relativt bra match men man drar på sig för många utvisningar och det var där man förlorade matchen idag, det kommer inte gå att vinna SHL och samtidigt vara laget som drar på sig flest utvisningar.

Nästa match spelar Örebro hemma i Behrn Arena mot Djurgården den 22 februari klockan 18:00.

Första perioden elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson hög klubba. Powerplay HV71, mål Anthony Camara 1-0. 18 minuten utvisning Örebro, Mathias Bromé Tripping. Powerplay HV71, utan resultat.

Första perioden slutade 1 – 0 till HV71
Skottstatistik första perioden HV71 4 – Örebro HK 5

Andra perioden åttonde minuten mål Örebro, Ludvig Rensfeldt  kvitterar 1-1. 19 minuten utvisning HV71, två minuter Jesper Williamsson tripping. Powerplay Örebro, inget resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro HK
Skottstatistik andra perioden HV71 6 – Örebro HK 14

Tredje perioden tredje minuten utvisning HV71, två minuter Didrik Strömberg tripping. Powerplay Örebro, utan resultat. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Didrik Strömberg tripping. Powerplay HV71, mål genom Simon Önerud 2-1 till HV71. Elfte minuten mål HV71 genom Linus Fröberg 3-1. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Marcus Weinstock tripping. Powerplay HV71, 20 minuten mål Örebro reducerar genom Aaron Irving 2-3 till Örebro.

Tredje perioden slutade 2-1 till HV71