Örebro Hockey förlorade slarvig match mot Djurgården

By on 30 november, 2017
Arkivbild.

Örebro Hockey åkte till Stockholm för att möta Djurgården borta på Hovet.

Det hela blev en jämn men slarvig match som Djurgården till slut vann mycket tack vare René Bourque som gjorde två mål för kvällen.

Örebro började bra och tog ledningen efter 5:48 då Tyson Spink satte en snygg backhand i nätmaskorna bakom Djurgårdens målvakt och 0–1 var ett faktum. Men Djurgården kom tillbaka och 17:23 satte René Bourque ett lågt skott mellan benen på Kilpäläinen och kvitterade till 1–1.

Med drygt 10 sekunder kvar av första perioden var det åter dags för Bourque som stänkte in 2–1 i nättaket.

Andra perioden blev en öppen historia där lagen bytte chanser med varandra men där båda lagen var oförmögna att göra mål.

I den tredje perioden försökte båda lagen att sätta en hög press men det var Djurgården som lyckades bäst med det. Det var en just match och den första utvisningen drabbade Djurgården och kom efter 8:19 i den tredje perioden.

Djurgården red dock ut denna fint och precis efter att man blivit fulltaliga så gjorden Anders Engqvist 3–1 till Djurgården.

Lagen fortsatte att byta chanser men det var Djurgården som hade de bästa tycker jag. Örebro är inne i en mycket tung period nu med den femte raka förlusten och måste nu hitta ett sätt att ta sig ur detta för jag tycker inte att Djurgården var så bra idag.

Matchen Djurgården Örebro slutade 3–1.