Örebro Hockey studsade tillbaka på vinnarspåret

By on 11 februari, 2020

Örebro Hockey tog emot bottenlaget IK Oskarshamn i den 39 omgången av Svenska Hockeyligan, en match där Örebro hade en toppchans att vända sin negativa trend, en chans som hemmalaget tog.

Örebro kom ut i den första perioden i ett fortsatt uppehållsläge, det vill säga inte helt på, mera träningsmatchtempo där det inte imponerades speciellt mycket. Något som Oskarshamn kunde utnyttja genom att ledningen i den femte minuten, med ca sju minuter kvar av första såg det ut som att Örebro hade kommit upp ett någorlunda bra tempo trots att spelet svajade en aning.

Det blev proppen ur i den andra perioden, fram till dess var inte skärpan påslagen i hemmalaget där det missades en hel del vassa lägen som det normalt skulle ha blivit utdelning på om hjärnan hade varit med till hundra procent. Nu blev det till sist bra i alla fall då det kom två mål i den 14 minuten under 36 sekunder, när mittperioden var slut hade Örebro en 3-1 ledning med sig till sista perioden.

I den tredje perioden kämpade och slet Oskarshamn för att komma ifatt, men Örebro kunde hyfsat lätt styra undan försöken. Istället var det Ryan Stoa i hemmalaget som punkterade tillställningen i den 20 minuten när han gjorde 4-1 målet, att Oskarshamn fick ett tröstmål gjorde inget för slutresultatet.

Sett till Örebros insats mot ett bottengäng som Oskarshamn faktiskt är så kommer inte spelet som hemmalaget visade upp räcka långt i ett kommande slutspel, förutsatt att man kommer dit och inte till ett så kallat play in. Mer eller mindre allt måste upp i kvalitet, skärpa och distinkta avslut. Självklart var det en viktig vinst med tre sköna poäng som ser till att Örebro fortsatt ligger på en tredje plats i tabellen, men det är bara fem poäng ner till en sjunde plats så det gäller att steppa upp ett per tre till och med fyra gånger annars kan det gå fort utför.

På Torsdag 13 Februari väntar ett jagande Frölunda, matchen spelas i Göteborg och Scandinavium. Frölunda ligger en poäng bakom i tabellen, vinst där så börjar det se ljust ut för Örebro Hockey.

Första perioden femte minuten mål Oskarshamn, Markus Modig 1-0. Sjunde minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Tyler Kelleher hooking. Power play Örebro, ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä holding. Power play Oskarshamn, ingen utdelning. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher olämpligt uppförande. Power play Oskarshamn i 1.21 minuter, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Oskarshamn
Skottstatistik första perioden Örebro Hockey 4 – IK Oskarshamn 9

Andra perioden började Oskarshamn i power play i 39 sekunder, ingen utdelning. Fjärde minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Joakim Thelin hooking. Power play Örebro, ingen utdelning. 14 minuten mål Örebro, Shane Harper kvittering 1-1. 14 minuten mål Örebro, Daniel Muzito Bagenda 2-1. 15 minuten utvisning Oskarshamn, två minuter för många spelare på isen. Power play Örebro, ingen utdelning. 18 minuten mål Örebro, Ludvig Rensfeldt 3-1.

Andra perioden slutade 3-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro Hockey 13 – IK Oskarshamn 9

Tredje perioden nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Lukas Pilö hooking. Power play Oskarshamn, ingen utdelning. Tolfte minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Johannes Salmonsson hooking. Power play Örebro, ingen utdelning. 20 minuten mål Örebro, Ryan Stoa 4-1. 20 minuten mål Oskarshamn, Joakim Thelin 2-4. 20 minuten dubbelutvisning två minuter Robin Söderqvist Oskarshamn roughing och två minuter Daniel Muzito Bagenda roughing.

Tredje perioden slutade 1-1