Örebro Hockey tappade poäng efter flat match

By on 13 november, 2018

Örebro Hockey åkte till Mora för match i Svenska Hockeyligan, i kvällens match gjorde nya finländaren Patrik Virta debut för ÖHK, tyvärr är Tyson Spink skadad. Örebro låg tre poäng före jumbolaget Mora innan nedsläpp, ett jumbolag som hade förlorat fyra raka matcher.

Första perioden bjöd inte på något skönspel från något av lagen, med både spel som tempo hade passat i allsvenskan och det märktes att det var två lag i botten av tabellen som möttes. Positivt var att Örebro klarade av sitt power play på ett bra sätt, och laget kunde avsluta perioden i ledning.

Mittperioden var lika illa den om inte sämre spelmässigt, något som märktes på resultatet om inte annat.

Sista perioden startade även den trött men hämtade sig något efter Moras kvitteringsmål men det blev inget mer mål och matchen gick förlängning.

Förlängningen fick Örebro börja i numerärt underläge det återstod tid på utvisningen för Anton Hedman, en chans som Mora inte lät sig gå förbi och man säkrade extrapoängen efter 50 sekunder.

Detta var ingen bra match från något av lagen då den saknade både tempo glöd, jag tycker det är tråkigt att se Örebro låta sig dras ned då de spelat bra de senaste matcherna. Nu måste man verkligen ta poäng då man bara ligger två poäng före Mora i tabellen.

Första perioden 13 minuten och utvisning för Örebro, det var Patrik Virta som fick sätta sig för hooking, ÖHK klarade av underläget. I den 17 minuten åkte Mora på en utvisning, Örebro fick utdelning i sitt power play och kunde göra 1-0 i den 18 minuten genom Nick Ebert.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik Mora 8 – Örebro 9

Andra perioden minut tolv och utvisning Örebro för för många spelare på isen, ÖHK klarade av underläget.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik Mora 4 – Örebro 9

Tredje periodens sjätte minut fick Örebro en utvisning för holding, Mora utnyttjade överläget och kvitterar genom Michael Keränen 1-1, i sjunde minuten fick Örebro ytterligare en utvisning för tripping, ÖHK klarade av underläget, Mora fick en utvisning i 16 minuten för tripping, Mora klarade av underläget, i 20 minuter får Örebro en utvisning för hooking, matchen slutade 1-1 och förlängning.

Tredje perioden slutade 1-0 till Mora
Skottstatistik Mora 18 – Örebro 4

Förlängningen inledde Mora i spel 4 mot 3, 50 sekunder in i förlängningen gör Mora mål genom Viktor Amner mål och Mora vinner matchen med 2-1.

Förlängningen slutade 1-0 till Mora