Örebro Hockey tog med sig extrapoängen från Luleå

By on 20 september, 2018
Arkivbild från Örebro Hockey vs Luleå i Behrn Arena

Örebro Hockey åkte upp till Luleå för den andra omgången av SHL, båda lagen vann sina premiärmatcher så detta hade alla möjligheter att bli en bra hockeymatch.

Statistiken från förra året pekar på att det är två jämna lag som möts då de vann två matcher var av de fyra som spelades mellan lagen. I seriepremiären mot mora var det flera av Örebro spelarna som stod för bra insatser bland andra Anton Hedman som stod för ett mål och två assist samt Jere Sallinen och Tom Wandell som båda stod för ett mål och en assist var, men nu var det ett helt annat motstånd man ställdes inför.

Första perioden började Luleå med en hård press och bet sig fast på Örebros planhalva med några bra chanser som följd, efter cirka två minuter tog sig Örebro ut ur egen zone men lyckades då inte skapa någonting. Spelet böljade sedan fram och tillbaks men det dröjde hela fem och en halv minut innan Örebro fick sitt första skott på mål vilket också var en riktigt bra chans för Tylor Spink men skottet satt i masken på målvakten. Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka medan Örebro jobbade sig mer och mer in i matchen. 12 minuter in i matchen åkte Shane Harper och Örebro på en utvisning, ett nummerärt underläge som man red ut relativt enkelt. Efter detta fick Örebro ytterligare fart under benen och spelade riktigt bra under de sista minutrarna av perioden men den slutade 0 – 0, en ganska jämn period på det hela taget.

Perioden slutade 0 – 0 , matchen 0 – 0.

Andra perioden startade Örebro bra och efter cirka en minut blev Tom Wandell fult tacklad av Oscar Englund i Luleå och Örebro fick spela powerplay i två minuter, Luleå löste detta och 22 sekunder efter att man blivit fulltaliga så får Örebro Anton Hedman utvisad för en interference, Örebro löser även detta nummerära underläge och efter detta böljade spelet åter. 8:32 in i andar perioden slår Emil Larsson till på en passning från Pontus Själin och Luleå tar ledningen med 1 – 0. En och en halv minut efter målet drabbas Örebro av två utvisningar tätt efter varandra och man tvingades spela fem mot tre under tjugo sekunder, man klarar av detta och även den efterföljande tiden. Nu kändes det som om Luleå gått ned lite i tempo under den långa perioden av nummerärt överläge men detta gällde inte för Örebro som satte fart och efter ett misslyckat skott från Harper vilket blev till en perfekt passning till Aaron Palushaj som satte kvitteringsmålet för Örebro och ställningen 1 – 1. Nu följde en period med riktigt rolig hockey från båda lagen med högt tempo och chanser för båda lagen, med 18 sekunder kvar har Luleå en superchans genom Austin Farley men Örebros målvakt Stefan Stéen står för en fantastisk räddning. Under denna period drog Örebro på sig på tok för många utvisningar tycker jag och det hela kunde sett annorlunda ut.

Perioden slutade 1 – 1 , matchen 1 – 1.

I tredje perioden testade båda lagen varandras målvakter tidigt med farliga lägen men inga mål som följd, Örebro drog sedan på sig ytterligare en utvisning då Kalle Olsson blev utvisad och knappt hann powerplayet börja för Luleå innan Jack Connoly sköt in matchens första mål i nummerärt överläge och ledning för Luleå 2 – 1. Örebro fortsatte att trycka på och skapade snabbt ett riktigt farligt läge men Aaron Palushaj missar pucken och det blev inget av den chansen. 6:45 in i tredje åker Luleås Johan Forsberg ut för slashing men Örebro lyckas inte med att förvalta detta utan överläget rinner ut i sanden. 10:06 in i den tredje perioden får Kristian Näkyvä en pass från Wandell, klipper till från offensiv blå och sätter kvitteringen till 2 – 2, inget av lagen hade på något sätt gett upp den här matchen. Strax efter tekningen så får Luleå ytterligare en mycket vass chans men åter visar Örebros målvakt klass och räddar med en benparad. Här efter böljade spelet åter fram och tillbaka med flera chanser för båda lagen men det blev inget mer mål utan matchen slutade oavgjort 2 – 2 och förlängning.

Perioden slutade 1 – 1 , matchen 2 – 2.

Förlängningen startade Örebro bra och man etablerade snabbt spel i Luleås zone men Luleå tog sig ur greppet och anföll, Peter Emanuelsson skickade iväg ett farligt skott som Sten i Örebro målet räddar. Med en och en halv minut kvar var det trötta ben på samtliga spelare och det blev inga mål under förlängningen.

Perioden slutade 0 – 0 , matchen 2 – 2.

Straffar först ut för Örebro var Shane Harper som missade, först ut för Luleå Emil Larsson som gör mål 3 – 2, andreman för Örebro Aaron Palushaj som sätter den 3 – 3, andreman för Luleå var Einar Emanuelsson som missade 3 – 3, Tredje ut för Örebro var Marcus Weinstock som satte pucken i mål 3 – 4, Luleås tredje straffläggare var Jack Connolly som gjorde mål 4 – 4, femteman för Örebro Marcus Björk satte sin straff 4 – 5, femteman för Luleå var Emil Larsson som missade 4 – 5 och Örebro tog med sig extrapoängen hem.

Perioden slutade 2 – 3 , matchen 2 – 3.

Sammanfattat så gjorde Örebro Hockey ytterligare en bra match och fortsätter man bygga på vidare på detta så kan detta bli en rolig säsong för laget, man spelade ett roligt och fartfyllt spel men man drog på sig alldeles för många utvisningar och det måste man få slut på snarast.