Örebro Hockey tog viktig seger i premiären av SHL

By on 15 september, 2018
Arkivbild från Örebro Hockey vs Mora i Behrn Arena

Äntligen är det dags för Örebro Hockey att sparka igång sin sjätte säsong i Svenska Hockeyligan, det gör man genom att ta sig an Mora på bortais. Örebro är tippat bottenlag enligt många experter och förväntas att hamna i bottenträsket, det kan även göra att det varken finns någon press eller förväntning på kommande säsong, att vara underdog kan man komma långt på.  Positivt för Örebro var att Moras backprofil Tomas Skogs inte kommer till spel, en frånvaro som är kännbar för hemmalaget.

Första perioden inledde Örebro med fart och energi, ett spel som ledde fram till att Örebro kunde ta ledningen i den femte minuten med 1-0 genom Jere Sallinen. Det var Örebro som genomförde första perioden bäst, hade flest skott både på som utanför mål. Laget visade även styrka och stod för varandra när det hettade till sig mellan spelarna.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro.

Andra perioden började Aaron Palushaj med att åka på en utvisning i den andra minuten, men väl inne i den tredje kunde Örebro utöka ledningen till 2-0, Linus Arnesson gjorde målet. I den sjätte minuten i avvaktande utvisning och med sex man på isen kunde Mora slå in en reducering till 1-2. Det tog inte lång tid innan Örebro kunde slå in 3-1, närmare bestämt elva sekunder, det var Tom Wandell som stod bakom målet. Örebro genomförde även den andra perioden på ett mycket bra sätt och kunde vinna den med 2-1.

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro, 3-1 i matchen till Örebro.

Tredje perioden började trevande där tempot var en aning lägre än i de två första perioderna, det var Örebro som var pressade inledningsvis och Mora som visade mer energi. Hemmalaget tappade och spelet svajade en aning utan att det hände något, även under powerplay för hemmalaget skapades det inte mycket framåt. Istället var det Örebro som kunde rida ut de anfall som kom. I den 16e minuten efter ett avvaktande spel från bägge lagen kunde Mora reducera till 2-3, ett mål som kom från ingenting. Med 4.11 kvar av perioden blev det nerv i matchen. Mora tog time-out, plockade ut målvakten med 1.40 kvar, men det var Örebro som fredade sig tiden ut och kunde vinna premiärmatchen genom att sätta spiken i kistan tack vare Anton Hedman som gjorde 4-2 i tom kasse.

Tredje perioden slutade 1-1 till Mora, 4-2 i matchen till Örebro.

Sammanfattat så gjorde Örebro Hockey en mycket bra premiärmatch även om det nu var ett av de bottentippade lagen Mora som stod för motståndet, ÖHK stod för två grymt starka perioder för att falla tillbaka i den tredje där de lät Mora få mer spel och energi. Om Örebro ska kunna stå upp i fortsatt spel under grundserien i SHL mot bra mycket bättre motstånd måste de stå upp i hela tre perioder. Det spel laget visade upp i de två första tredjedelarna kan göra att Örebro kan överraska, men det måste visas upp också när det blir vasst motstånd.

I den andra omgången av SHL åker Örebro till Luleå för ytterligare en bortamatch, matchen spelas torsdag 20 september.