Örebro Hockey visade Mora var skåpet skulle stå

By on 12 oktober, 2017

Örebro Hockey tog ikväll emot Mora hemma i Behrn Arena i SHL:s 8:e omgång.

Matchen började bra för Örebro som redan efter 1:33 när Joakim Andersson utnyttjar ett misstag från Mora och slår in 1–0 till Örebro. Örebro fortsatte sitt fina spel och 5 minuter in i första så slog Marcus Weinstock till på en passning från Libor Hudacek och 2–0 var ett faktum. Mora jobbade sig dock sakta in i matchen men första perioden slutar ändå 2–0 mycket tack vare en Libor Hudacek i högform.

Den andra perioden började som den första slutade med ett Mora som var betydligt mer inne i matchen, och 1:40 in så skickar Robin Johansson in ett ordentligt slagskott i Örebros mål och 2–1 reducering. Men Örebro visade att man hade fart under skridskorna och 7:56 in i 2: a perioden var det åter dags för duon Weinstock, Hudacek att slå tillbaka då Libor passa en helt fri Marcus som kan slå in pucken i öppet mål för 3–1. Ett psykologiskt viktigt mål på ett Mora som var på väg in i matchen ordentligt. Örebro fortsatte med ett högt tryck på Mora och 11:48 tar Daniel Viksten pucken i egen zon för att förra den hela vägen och lägga in den i Moras mål och 4–1 till Örebro. Nu tog Örebro över mer av spelet och det fanns bud på fler mål för Örebro då Mora gick bort sig ett flertal gånger.

I den 3: e perioden fortsatte Örebro med sin höga press och det var inte många Mora chanser som bjöds och matchen slutar 4–1.

Jag tycker det är roligt att se Örebros offensiva och positiva spel där man inte väljer att backa hem när man har en bra ledning, utan fortsätter att trycka tillbaka Mora med en tung offensiv.

Moras målvakt var en av de bästa spelarna i laget trots slutresultatet, och det visar även skottstatistiken som blev 40–16. I Örebro var det många spelare som gjorde ett bra jobb men Libor Hudacek stack definitivt ut i det offensiva spelet och Alexander Hellström är en nyckelspelare i det fysiska spelet.

Nu ser vi fram mot Frölunda borta tisdag den 17 oktober och hoppas på ytterligare 3 poäng där.