Örebro Kings fick revansch borta mot Lindås

By on 16 december, 2018

Örebro Kings gästade Lindås IBK i ett rent jumbomöte i första matchen efter landslagsuppehållet, bägge lagen ligger på nedflyttningsplats och hade sju poäng med fyra poäng upp till säker mark inför matchen, senaste mötet vann Lindås.

Att det var första matchen efter ett långt landslagsuppehåll märktes, tafatt och det saknades intensitet. Det var Lindås som var det bollförande laget medans Örebro var de som skapade målchanser genom kontringar, och det var genom en uppstickare som Örebro kunde ta ledningen. Efter målet kunde Örebro etablera mer av ett eget spel, i slutet av första perioden studsade Lindås till men det var gästerna som var i ledning inför andra.

Andra perioden började Lindås med ett tempo som absolut inte hör hemma i Svenska Superligan, något som Örebro utnyttjade riktigt bra när de gick fram till 5-0. Hemmalaget kunde reducera och efter det målet kom även Lindås energi tillbaka, där och då såg det ut som om att hemmalaget började bjuda upp till match igen. Trots hemmalagets uppryckning var det Örebro som stod upp bra och hade en säker ledning inför sista perioden.

Den sista perioden blev en svängig tillställning där det helt plötsligt blev en kamp från bägge lagen, många mål och desto mer målchanser när Lindås öppnade upp sig och började kriga för att komma ikapp. Istället var det Örebro som kallt väntade ut bortalaget och som till sist stod som vinnare med hela 11-5.

Sett till hela matchen var inledningen ruskigt seg, desto längre matchen led desto bättre blev spelet. Örebro steppade upp ordentligt och de var även välförtjänta vinnare, grymt viktiga poäng i jakten på fortsatt spel i Svenska Superligan. Örebro knappade in på Helsingborg ovanför nedflyttningsstrecket och ligger nu bara en poäng efter, noterbart är att Helsingborghar en match mindre spelad.  Man ska även ha i åtanke att Örebro och Lindås ligger sist i tabellen på grund av en anledning, det ska bli intressant att se hur Örebro spelar när det kommer ett riktigt Superliganlag. Nästa match i omgång 16 tar Örebro Kings emot IK Sirius IBK i Idrottshuset, då är det upp till bevis.

Första perioden tionde minuten 1-0 Örebro, Simon Jirebeck gjorde målet.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro

Andra perioden minut tre 2-0 Örebro, Marcus Hjelm utökade ledningen, minut tre igen 3-0 Örebro genom Simon Jirebeck. Femte minuten utvisning Lindås två minuter John Hellman slag, Örebro powerplay som gav utdelning genom Markus Lindgjerdet och 4-0. Minut åtta utvisning Örebro, två minuter Marcus Hjelm lyftning av klubba. Minut nio och boxplay för Örebro, mål Marcus Ekengren 5-0. Minut nio med 44 sekunder kvar av utvisningen reducerade Lindås, Albin Jansson gjorde 1-5. Minut 12 utvisning Marcus Ekengren två minuter för upprepade förseelser, det ledde fram till 6-1 Örebro genom Jacob Embretzen. Minut 14 Lindås övertag gav resultat, 2-6 genom Albin Jansson.

Andra perioden slutade 5-2 till Örebro

Tredje perioden minut tre 7-2 Örebro, målet gjordes av Marcus Hjelm. Minut fem, mål Lindås, 3-7 Albin Jansson. Minut tolv, mål Örebro, 8-3 Adam Lundgren. Minut 13, mål Lindås och 4-8 Tim Oskar Wiklund. Minut 15, mål Örebro 4-9 genom Emil Ruud. Minut 15, mål Lindås 5-9 genom David Siitonen. Minut 17 timeout Lindås, i samband med den började hemmalaget med ta-ut-målvakten taktiken. Minut 18, 10-5 till Örebro, målet gjordes av Adam Lundgren. Minut 20, mål Örebro, 11-5 av Emil Ruud.

Tredje perioden slutade 5-3 till Örebro