Örebro Kings föll efter jämt spel borta mot Kalmarsund

By on 27 februari, 2019

Örebro Kings åkte till Kalmar för match mot FBC Kalmarsund i den 31 omgången i Svenska Superligan, tio poäng upp till säker mark med fem omgångar kvar kvällens match inräknad så måste man vinna i princip allt som är kvar.

Det var Örebro som började bäst och hade ett litet övertag hela första perioden ut, även målmässigt var de numret större och de hade 2-1 med sig när signalen för de första 20 ringde.

Örebro började den andra perioden som de avslutade den första, riktigt bra med ett tryggt spel där bollen rullades runt ordentligt. I den nionde minuten uppstod en konstig situation där en spelare i hemmalaget fick på en ”hockeytackling” på en spelare i Örebro, utan åtgärd med följd att Kalmarsund kunde göra ledningsmålet ca 7-10 sekunder efteråt. Humöret såg ut att dippa för bortalaget och Kalmarsund kunde utöka den ledningen minuten efter till 4-2. Örebro jobbade upp sig och fick till spelet igen, dock utan att göra mål och resultatet stod sig perioden ut.

Tredje perioden blev en riktig kämpamatch där det svängde ordentligt fram och tillbaka, Örebro bjöds in i matchen två gånger om när Kalmarsund åkte på två utvisningar efter varandra men kunde inte göra mål. Jämt spel och även jämt resultatmässigt i sista delen, sista perioden slutade 2-1 till Kalmarsund som vann matchen med 6-3.

Sett till hela matchen var det Örebro som öppnade bäst spelmässigt och vann den första perioden, i den andra blev det ett mer fysiskt och tätare spel där domaren fick fokus på sig efter ett par konstiga ickedomslut som Kalmarsund kunde utnyttja och göra mål. Örebro kunde resa sig spelmässigt och det var inte mycket som skiljde lagen emellan, nu var det Kalmarsund som gjorde mål på sina chanser och kunde till sist vinna matchen.

Örebro chanser att komma ifatt blev inte bättre för Helsingborg kunde ta poäng på övertid där man vann mot Sirius, nu är det elva poäng mellan jagande Örebro och Helsingborg med fyra omgångar kvar och tolv poäng att inkassera.

Det ser ut att bli spel i Allsvenskan i nästa säsong, men Örebro Kings har signat upp sig för utbrytarligan och då kan det bli fortsatt spel i den tillsammans med de bästa lagen i Sverige, fortsättning följer där.

Första perioden tredje minuten mål Örebro, Markus Lindgjerdet gjorde 1-0. Femte minuten utvisning Örebro, två minuter Simon Jirebeck hårt spel. Powerplay Kalmarsund mål id en sjätte minuten, Marcus Johansson kvitterar till 1-1. Elfte minuten mål Örebro, Fredrik Andersson gjorde 2-1.

Första perioden slutade 2-1 till Örebro

Andra perioden åttonde minuten mål Kalmarsund, Marcus Johansson kvitterade till 2-2. Elfte minuten mål Kalmarsund , Kim Nilsson gjorde 3-2. Tolfte minuten mål Kalmarsund, Kim Nilsson gjorde 4-2.

Andra perioden slutade 3-0 till Kalmarsund

Tredje perioden åttonde minuten mål Kalmarsund, Kim Nilsson gjorde 5-2. 13 minuten utvisning Kalmarsund, två minuter Marcus Johansson hårt spel. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 15 minuten utvisning Kalmarsund, två minuter Johan Wittberg protest mot domslut. Powerplay Örebro 16 minuten mål Kalmarsund, Tim Nyander gjorde 6-2. Örebro tog timeout i samma minut. Fortsatt powerplay Örebro, ingen utdelning. Med två minuter kvar började Örebro med ”ta-ut-målvakten” taktiken. 19 minuten mål Örebro, Marcus Hjelm reducerade till 3-6.

Tredje perioden slutade 2-1 till Kalmarsund