Örebro Kings föll i tajt match mot Linköping IBK

By on 18 november, 2018

Örebro Kings spelade en tidig match idag söndag i Idrottshuset mot Linköping IBK, det var dags för den 14 omgången av Svenska Superligan, positivt för hemmalaget var att viktige Markus Lindgjerdet var tillbaka i spel.

Det var Linköping som inledde matchen starkast, men den offensiven la sig efter några minuter och Örebro kunde komma in i matchen som kunde skapa bra chanser. Det var nästan självklart att det var forne Örebrospelaren Simon Palmén nu i Linköping som gjorde första målet, gästerna trummade på men Örebro kunde i alla fall reducera i slutet genom Marcus Hjelm och det var kontakt inför andra perioden.

Andra perioden började helt ok för Örebro även om Linköping utökade, Kings kunde reducera men efter det tröttnade gästerna och gasade på. Det resulterade i en kattens lek med råttan från Linköpings sida som dominerade totalt sista halvan av perioden, övertaget slutade i ledning med tre mål för bortalaget.

I sista perioden gick Linköping ner i tempo och spelade på resultatet, ett spel som var nära att Örebro kunde komma ifatt men ändå inte. Nu vägde Örebro lätt bokstavligen där de inte alls var i närheten av Linköpings fysik, för även om siffrorna var jämna speglade de inte spelet. I det var gästerna överlägsna, de chanser och mål som Kings skapade kom när Linköping antingen slappnade av eller valde att backa ner djupt i egen zon.

Nu kommer det ett VM-uppehåll och nästa omgång för Örebro är söndag 16 december, motståndet står Lindås Rasta IBK för. Lindås ligger på platsen framför Örebro som fortsatt parkerar på jumboplatsen, så det är en riktigt viktig match om man vill avancera i tabellen.

Fakta:

Första perioden elfte minuten, och det var ingen mindre än Simon Palméns som stänkte in 1-0 till Linköping. 14 minuten och ett riktigt snyggt klapp-klapp-spel, 2-0 till Linköping. I början av den 17 minuten reducerade Örebro, det var Marcus Hjelm som satte 1-2 målet.

Första perioden slutade 2-1 till Linköping

Andra perioden sjunde minuten mål, Linköping gjorde 3-1. I början av den nionde minuten kom Marcus Ekengren igenom, 2-3 var ett faktum. I den 18 minuten kom 4-2 till Linköping, målet kom efter en lång stund där gästerna dominerade totalt. Minut 19, 5-2 Linköping.

Andra perioden slutade 3-1 till Linköping

Tredje perioden minut elva, Emil Lundmark stänkte in 3-5 för Örebro. I den 14 minuten kom svaret, 3-6 Linköping. I den 17 minuten skickade Marcus Ekengren in en riktig projektil, 4-6. I samband med målet tog Örebro time out, Örebro började med tom målbur taktiken. Det ledde fram till att Jacob Embretzen kunde sätta 5-6, som blev slutresultatet.

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro