Örebro Kings föll trots jämnt spel

By on 10 februari, 2019

Örebro Kings tog sig an IBK Dalen på bortaplan i den 26 omgången, det gjorde man med enbart två femmor.

Dalen fick ett ganska snabbt ledningsmål i den första perioden i ett spel där Örebro inte riktigt hann med och det var hemmalaget som visade upp ett snabbt, rappt spel och de fortsatte sin målproduktion. Trots det var Örebro med spelmässigt, både Markus Lindgjerdet och Marcus Ekengren hade en hel del fina chanser men skotten sattes mitt på målvakten. Örebro jobbade in sig i perioden och avslutade den med en reducering, 4-1 till Dalen.

Andra perioden gick helt klart till Örebro som hade grymt mycket spel i Dalens zon, tyvärr släppte Örebro in en boll som på något sätt gick under målvakt Tim Lennartsson och in i mål. Baklängesmålet till trots så slogs inte Örebro ner och de jobbade på och fick en reducering tre minuter efter Dalens mål, perioden slutade 1-1.

Det var Dalen som inledde målskyttet i den tredje perioden, men Örebro svarade snabbt med att göra mål redan 34 sekunder efteråt. I den 12 minuten trampade Marcus Ekengren snett, något som såg riktigt illa ut och han linkade av planen och han kunde inte fortsätta matchen. Örebro kämpade på och det såg mycket bra ut spelmässigt, tyvärr så kom det även den del misstag som Dalen kunde utnyttja, perioden slutade 3-3.

Sett till hela matchen blev den första perioden avgörande som Dalen vann med 4-0, Örebro kom tillbaka riktigt bra och hade mest bollinnehav dock utan att förvalta spelet väl. Örebro Kings är fortsatt sju poäng från säker plats i SSL, Kings har accepterat spel i den kommande utbrytarligan Premier Floorball League och då kanske det inte spelar någon roll om de kommer sist eller näst sist i Svenska Superligan.

I den 27 omgången av SSL möter Örebro Kings Pixbo Wallen IBK i Idrottshuset Tisdag 12 Februari 2019.

Första perioden tredje minuten mål Dalen, Johan Larsson gjorde 1-0. Sjätte minuten mål Dalen, Sebastian Degeryd gjorde 2-0. Åttonde minuten mål Dalen, Mattias Ljunggren gjorde 3-0. 15 minuten mål Dalen, Daniel Sonidsson gjorde 4-0. 18 minuten mål Örebro, Jacob Embretzen reducerade till 1-4.

Första perioden slutade 4-1 till Dalen.

Andra perioden femte minuten mål Dalen, Linus Holmgren gjorde 5-1. Nionde minuten mål Örebro, Marcus Ekengren reducerade till 2-5.

Andra perioden slutade 1-1

Tredje perioden åttonde minuten mål Dalen, Ketil Kronberg gjorde 6-2 . Åttonde minuten mål Örebro, Marcus Ekengren reducerade till 3-6. 16 minuten utvisning Dalen, två minuter Mattias Wallgren upprepade förseelser. Powerplay Örebro 15 minuten mål, Markus Lindgjerdet reducerade till 4-6. 18 minuten mål Dalen, Jonas Svahn gjorde 7-4. 18 minuten timeout Örebro, ta-ut-målvakten taktiken började. 19 minuten mål Örebro, Jacob Embretzen reducerade till 5-7. 20 minuten mål Dalen i öppet mål, Daniel Sonidsson gjorde 8-5.

Tredje perioden slutade 3-3