Örebro Kings föll tungt i Idrottshuset mot Mullsjö

By on 28 oktober, 2018

Örebro Kings tog emot Mullsjö AIS i Idrottshuset, Örebro låg inför mötet precis över nedflyttningsstrecket med en poäng bättre än FC Helsingborg. Örebro måste börja ta poäng då det är riktigt jämnt runt nedflyttningsstrecket för att inte riskera att åka ut SSL, men då måste det till ett bra mycket bättre spel en det som visas upp i dagsläget.

Det var Mullsjö som tog tag i taktpinnen, styrde och ställde i första perioden. De två mål som Örebro slog in kom efter kontringar och de fick inte till något kontrollerat spel, däremot rullade bortalaget boll riktigt snyggt och var närmare flera mål.

Mittdelen var det Örebro som kom ut och stod grymt bra, de gjorde även första målet och kvitterade redan i första minuten. Spelet tajtade till sig och det ledde till ett ostrukturerat spel. Lagen följdes åt fram till sista delen då Mullsjö gjorde ett ryck och kunde avsluta perioden med en tvåmålsledning.

I sista perioden var det Mullsjö som öppnade målskyttet och genomförde en helgjuten insats, även om Örebro fick sina chanser. Det var bortalaget som började ta ner tempot och vårdade bollen på ett annat sätt efter målet för att spela av matchen, hemmalaget började med ”ta-ut-målvakten-taktiken” i den 16 minuten, dMullsjö kunde punktera matchen då de gjorde 8-4 målet i den 18 minuten.

Inför matchen hade Örebro roterat och skapat en riktigt vass femma då de hade flyttat Markus Lindgjerdet till första kedjan, genom det draget såg laget en aning obalanserat ut och det var även förstakedjan som stod för det mesta framåt. Laget ligger fortfarande på säker plats i skrivande stund, och redan på onsdag 31 oktober möter Örebro Kings FBC Kalmarsund hemma i Idrottshuset.

Första perioden – 1-0 Örebro genom Marcus Ekengren i den sjunde minuten, Mullsjö kvitterade i den åttonde minuten, 1-1. Mullsjö gör 2-1 i början av den tolfte minuten. I den 16 minuten gjorde Mullsjö 3-1. I den 17 minuten reducerade Örebro till 2-3 genom Fredrik Andersson.

Perioden slutade 3-2 till Mullsjö

Andra perioden – Örebro kvitterar till 3-3 i första minuten, målet kom genom Simon Jirebeck. Utvisning för Adam Lundgren Örebro i den andra minuten, power playet för Mullsjö gav utdelning, 4-3 i slutet på den tredje minuten. Markus Lindgjerdet slog in kvitteringen till 4-4 i den 13 minuten. Mullsjö återtar ledningen, 5-4 kom i den sjuttonde minuten. I den 18 minuten utökade Mullsjö ledningen, 6-4. Utvisning för Mullsjö i den 19 minuten, överläget gav ingen utdelning och Örebro fick fortsätta att spela power play i början av tredje perioden.

Tredje perioden – Örebro inledde perioden med en man mer på plan, laget fick ingen utdelning under sitt power play. Mullsjö stänkte in 7-4, målet kom i den andra minuten. Örebro tog time out i den 16 minuten, vilket ledde till att Örebro började med ”ta-ut-målvakten-taktiken”. I den 18 minuten gjorde Mullsjö 8-4 i öppet mål,

Perioden slutade 2-0 till Mullsjö