Örebro Kings klarade inte av ett starkt Pixbo Wallenstam

By on 11 november, 2017

Återstart av Svenska Superligan Innebandy efter ett landslagsuppehåll och Örebro Kings gästades av Pixbo Wallenstam IBK i den tionde omgången, det blev en match där Kings inte riktigt var med.

Första perioden var det Pixbo Wallenstam som inledde med högt tryck och bra bolltempo, men det var Örebro Kings som tog ledningen med 1-0 i den tredje minuten efter en kontring, målet gjordes av Daniel Hellqvist. Pixbo drog upp tempot ordentligt efter baklängesmålet och visade upp ett ruggigt tempo och kunde kvittera till 1-1 i den sjunde minuten, för att utöka till 2-1 i den nionde efter riktigt snabbt spel. Efter det var det mer eller mindre bara Pixbo, ramträffar, frilägen och en upprullning deluxe där Kings fick förlita sig på kontringar eller när bortalaget drog ner på tempot och bjöd in hemmalaget. Örebro skapade en hel del vassa chanser bl a Jirebeck helt friställd med Pixbos målvakt utan att göra mål, men det var bortalaget som kontrollerade matchen och var konstant målfarliga utan att få in bollen i mål. I slutet av den första vårdade Pixbo bollen bättre, drog ner på tempot och rullade boll mer. Period ett slutade 2-1 med Pixbo i ledning.

Andra perioden inledde bortalaget som man avslutade den första med att mer eller mindre äga boll och Örebro fick jaga, men det var Kings som vann boll i den femte minuten genom Simon Jirebeck som passade fram till Marcus Ekengren som kunde kvittera till 2-2. Efter det jämnades spelet ut och Örebro kom upp mer och mer i banan, Pixbo backade tillbaka en aning och spelade avvaktande. Ett spel som ledde till ett mål i den nionde minuten som ledde fram till Pixboledning med 3-2 genom en snabb spelvändning nere vid egen bur, efter det böljade spelet fram och tillbaka utan att något av lagen hade en riktig spelstruktur. I den 15 minuten vann bortalaget boll på mittplan och kunde efter ett par snabba passningar utöka ledningen till 4-2, för att i den 18 minuten spä på med 5-2 efter ett kliniskt uppspel. Period slutade 5-2 med Pixbo i ledning.

I tredje periodens första minut åkte Örebro på en utvisning som Pixbo inte förvaltade och Kings klarade den bra. I den sjunde minuten fick Örebro ett frislag i bra läge som laget förvaltade bra där Emil Lundmark kunde göra 3-5 i ett viktigt läge. Efter ett spelöverläge i matchen från Kings kunde Pixbo från chans från egentligen ingenstans gå fram till 6-3, ett distinkt skott upp i högra krysset helt otagbart för Örebros målvakt Adrian Kodelja. I den 18e minuten tog Örebro time out, hemmalget plockade ut målvakten vilket ledde fram till att Pixbo kunde stänga matchen helt i den 19e minuten genom att göra 7-3 i öppet mål. Tredje perioden och matchen slutade med 7-3 till Pixbo.

Sammanfattat
Örebro Kings visade upp ett bra spel, men gjorde det svårt för sig istället för att spela enkelt. Hemmalaget stod upp hyfsat bra, men det var Pixbo som styrde och ställde som de ville matchen igenom. Ska man vinna matcher på den här nivån måste det till ett snabbare, rakare spel och kliniska avslut något som Örebro i dagsläget inte genomför.