Örebro Kings kollapsade totalt mot Storvreta IBK

By on 3 december, 2017

Örebro Kings tog emot Storvreta IBK i Svenska Superligans 16 omgång i Idrottshuset, ny tränare och nya förhoppningar i laget inför den 16 omgången.

Första perioden öppnade Örebro bra och tryckte på högt upp i banan, ett spel som ledde fram till 1-0 till Kings i den femte minuten genom Hannes Karlsson. Efter målet blev spelet rörigt, odisciplinerat där inget av lagen fick till ett eget spel. Cirka åtta minuter in i perioden etablerade Storvreta ett eget spel, bollen gick snabbt mellan spelarna och Kings fick jaga boll. Storvreta fick till sist utdelning på sitt spel och kunde kvittera till 1-1 den den elfte minuten. Örebro hämtade sig snabbt, Storvreta såg ut att gå ner i tempo vilket hemmalaget utnyttjade och gick fram till 2-1 av Simon Palmén. Storvreta lärde sig läxan och varvade upp, tretton sekunder tog det så var ställningen 2-2. Gästerna trummade på och gick upp ledning 3-2 en 17 minuten och såg ut ha tagit kommandot i matchen.
Första perioden slutade 3-2 till Storvreta IBK, matchresultat 2-3.

Andra perioden började Storvreta bäst, tog tag i boll och högt tempo utan att få koll på bollen, men det var Örebro som fick bäst utdelning. I den andra minuten snodde Örebro bollen och gör 3-3 genom en kontring där Jacob Embretzen stänkte in bollen, bortalaget växlade upp och var tillbaka i  ledning 3-4. Örebro åkte på en utvisning i den elfte minuten men kunde stå emot och hemmalaget klarade av den, i den 16 minuten fick Kings chansen i ett power play när Storvreta fick en utvisning. Storvreta klarade av utvisningen och blev fulltaliga, men det var Örebro som direkt efter stack upp och kvitterade till 4-4 i den 19 minuten genom Hannes Karlsson.
Andra perioden slutade 2-1 till Örebro, matchresultat 4-4.

Tredje perioden startades bra av gästerna som hade det mesta av spelet, Kings gjorde vissa framstötningar men det var Storvreta som tog ledningen i den fjärde minuten och gick fram till 5-4. Örebro åkte på en utvisning i den femte minuten, slag av Emil Ruud, en utvisning som hemmalaget klarade av. Örebro hade inte varit fulltaliga länge innan Storvreta slog till och gick upp till 6-4 i den åttonde minuten. Storvreta visade att man var ett snäpp bättre, 7-4 i den tionde, 8-4 i den 13, 9-4 i den 15 minuten och matchen var avgjord. Storvreta gjorde även 10-4 i den 19 minuten efter att ha spelat ut Örebro totalt, bortalaget ägde boll matchtiden ut och kunde ta hem vinsten komfortabelt.
Tredje perioden slutade 6-0 till Storvreta, matchen slutade 4-10.

Sammanfattat
Örebro Kings var med på banan så länge Storvreta tillät det, om tränarbytet gav någon sorts form av energikick eller annan positiv påverkan så märktes det inte i spelet. Örebro får jobba ordentligt på sitt spel, och förhoppningsvis får nya tränaren ihop laget ordentligt inför kommande omgångar. Nästa match är en måstematch då Örebro möter IK Sirius IBK borta söndag 10 december, Sirius ligger tre poäng efter Örebro och en förlust där för Kings så är man riktigt långt nere i tabellen.