Örebro Kings kunde inte rubba IBF Falun på bortaplan

By on 16 december, 2017

Örebro Kings föll senast i Idrottshuset mot AIK, idag var det IBF Falun som Kings tog sig an på bortaplan i Jalas Arena i den 19 omgången av Svenska Superligan.

Första perioden började Örebro bra, och i den fjärde minuten var det skott i ribban efter en kontring. Falun var inte sena att visa vad de går för och gjorde 1-0 i den fjärde minuten, Kings kvitterade fyra sekunder efter Faluns mål och 1-1 gjordes av Emil Lundmark. Efter den urladdningen radade bägge lagen upp ett energirikt spel som böljade fram och tillbaka, chanserna avlöste varandra från bägge håll. Till slut kunde Falun gå upp till 2-1 i den 14 minuten efter ett intensivt spel, historien upprepade sig och Kings kunde kvitter till 2-2 genom Markus Hjelm 33 sekunder senare. Efter Örebros kvitteringsmål satte Falun igång en tokoffensiv, drog upp tempot och tryckte på ordentligt, 3-2 till hemmalaget kom som en följd av det i den 17 minuten. Perioden slutade 3-2 till Falun men Örebro var helt klart med på banan, med lite mer flyt så kunde faktiskt Kings haft både oavgjort eller till och med varit i ledning.
Perioden slutade 3-2 till Falun, 3-2 i matchen till Falun

Andra perioden var bara 23 sekunder gammal när Falun visade vad de gick för och 4-2 var ett faktum, i den andra minuten kom 5-2 för hemmalaget efter ett dyrbart misstag från Jim Genberg i Örebro. Kings åkte på en utvisning på grund av för många spelare på plan, en utvisning som renderade i 6-2 till Falun i den sjätte minuten. En felpass från Kings sida gjorde att Falun fick 7-2, efter målet tog Örebro time out och bytte målvakt. Två drag som inte hjälpte speciellt mycket då Falun tryckte in 8-2 i den nionde minuten. I den 16 minuten kom en utvisning för Falun och Örebro fick spela power play, ett övertag som Kings kunde utnyttja och Marcus Ekengren slog in 3-8. Faluns spel blev avvaktande och Örebro avslutade perioden starkt och det var Marcus Ekengren som gjorde sitt andra mål för kvällen, 4-8 och Kings fick med sig de sista målen i period 3.
Perioden slutade 5-2 till Falun, 8-4 i matchen till Falun

Tredje perioden började Örebro riktigt bra där laget hade både boll och spel stundtals, tyvärr var det en aning slarvigt spel, något som Falun utnyttjade och gjorde 9-4 i den femte minuten. I den sjätte minuten åkte Örebro på en utvisning, det var Hannes Karlsson som fick sätta sig i syndabåset på grund av otillåten trängning. Falun fixade ett mål i power play och gick fram till 10-4. I den tionde minuten tog Kings tag i bollen, spelade faktiskt ut Falun som positionerade sig runt eget mål och låg lite efter när Rasmus Rudolfsson i Örebro kunde göra 10-5. Tempot gick ner en aning från Faluns sida, något som tillät Örebro att komma in i matchen spelmässigt, men det var hemmalaget som slog till i den 15 minuten och gjorde 11-5. Örebros replik lät inte vänta på sig då Rasmus Rudolfsson slog till med sitt andra mål, 11-6. I momentet efteråt så kom en Falunspelare fri och stördes till den grad att Falun fick straff. Straffen sattes med kraft och resultatet skrevs till 12-6 i den 14 minuten, Falun fortsatte målskörden och gick fram till 13-6 i den 17 minuten. Falun punkterade matchen efter ett snyggt spel där de slog in slutresultatet 14-6 i den 20 minuten.
Perioden slutade 6-2 till Falun, matchen slutade 14-6

Sammanfattat så gjorde Örebro Kings, trots förlusten, en riktigt bra insats. Falun är just nu världen bästa lag och är mer eller mindre omutbara, Örebro stod upp bra och gav inte upp. Tyvärr bjöd Kings på en del mål efter individuella misstag, misstag som uppstår då spelet går för fort för Örebro. Stundtals var det som att titta på ett tv-spel när Falun snurrade runt Örebroarna och lät bollen gå mellan lagdelarna, baserat på det så gjorde Örebro ett mycket godkänt. Om Kings hade visat upp det här spelet senast hemma mot AIK hade den matchen slutat annorlunda och Örebro hade varit betydligt närmare IK Sirius IBK i tabellen. De lag som Örebro har närmas ovanför sig i tabellen AIK möter Storvreta imorgon och Sirius möter Storvreta borta tisdag 26 december, förlust för dem och det ser bra ut för Kings då de närmast möter IBK Dalen i den 20 omgången borta torsdag 28 december. Ett Dalen ligger på sista slutspelsplats för tillfället och förhoppningsvis kan Kings rubba dem och ta några poäng, visar Kings upp spelet mot Falun är det stor chans att de kan komma närmare lagen ovanför.