Örebro Kings räckte inte hela vägen mot serieledarna Storvreta

By on 29 december, 2018

Örebro Kings tog emot serieledande Storvreta IBK i Idrottshuset i den 17 omgången av Svenska Superligan, ett Örebro som är i desperat behov av poäng och måste vinna.

Första perioden dominerades av Storvreta spelmässigt, där det stundtals såg ut som om gästerna spelade powerplay trots fullt manskap för Örebro. Trots spelövertaget för gästerna kunde Örebro komma upp och skapa många riktigt farliga chanser, en av dem skapade Adam Lundgren själv när han kunde ta bollen från egen zon ända upp till Storvretas zon och stänka in ett riktigt snyggt mål i vänstra krysset.

Mittperioden blev en ganska tråkig tillställning i stor del då det såg ut som om boxplayträning för Örebro trots fullt manskap, trots det kunde Örebro komma upp och kvittera helt oförtjänt. Efter utjämningen såg det ut som om hemmalaget fick luft under vingarna, men det varade inte länge och Storvreta fortsatte powerplayträningen. Till sist kunde gästerna slå hål på Örebros försvar och ta tillbaka ledningen, dock bara med ett mål.

Örebro öppnade tredje delen riktigt bra, där de även kunde kvittera i den första minuten. Tajt och nära på Storvretas spelare, där de inte kunde få till ett ordnat spel. Sett till hela perioden gjorde Örebro en bra insats där de inte backade tillbaka fullt så mycket om i de två andra perioderna, anfall är bästa försvar som det heter. I sina bästa stunder var gästerna blixtrande, som gästernas tränare sa om sitt eget lag så var Storvreta riktigt usla. Till sist kunde gästerna knyta ihop det hela och fick med sig de tre poängen, vad man än kan säga så vann de förtjänstfullt.

Något Örebro borde bli bättre på är att stöta upp högre i banan vilket de gjorde i de sista 20 minutrarna, något som gjorde att Storvreta inte fick till ett ordnad spel. Nu är det klasskillnad mellan Storvreta och Örebro, men ska man ha en chans måste man störa motståndarens spel och inte låta de ha så mycket boll, om man inte vill träna boxplay såklart. Att Storvreta till sist kunde vinna var ganska förväntat och de gjorde det välförtjänt, den som säger något annat måste ha tittat på en annan match.

Örebro Kings är fortsatt kvar på näst sista plats med tre poäng upp till säker plats där Höllvikens IBF huserar, Höllviken har även en match mindre spelad. Det här var årets sista match, när ligan startar om igen så tar sig Örebro an Falun på bortaplan söndag 6 januari i Jalas Arena.

Fakta:

Första perioden femte minuten mål Storvreta, Tobias Gustafsson gjorde 1-0. Åttonde minuten mål Örebro, Adam Lundgren kvitterade till 1-1. 17 minuten mål Storvreta, Robin Nilsberth gjorde 2-1. Minut 20 utvisning Örebro, två minuter för Markus Lindgjerdet för obstruktion med en sekund kvar av perioden.

Första perioden slutade 2-1 till Storvreta

Andra perioden inledde Örebro i boxplay i 1.59 minuter, ett underläge som Örebro klarade av. Nionde minuten mål Örebro, Emil Lundmark kvitterade till 2-2. 17 minuten mål Storvreta, Henrik Stenberg gjorde 3-2. Minut 19 utvisning Örebro, Adam Lundgren två minuter för otillåten trängning. Boxplay Örebro med 1.35 minuter kvar av perioden, inga mål. Minut 20 utvisning Storvreta, Tobias Gustafsson två minuter för obstruktion, utvisningen kom efter periodens slut.

Andra perioden slutade 1-1

Tredje perioden inledde Örebro med en man mindre i 25 sekunder, Storvreta i två minuter med en man mindre. 25 sekunder in i perioden powerplay Örebro, kvittering för Örebro, mål genom Emil Lundmark som slog bollen på spelare i Storvreta. Åttonde minuten utvisning Örebro, Simon Jirebeck två minuter för slag. Boxplay Örebro, mål Örebro, Adam Lundgren gjorde 4-3 med 29 sekunder kvar av boxplay. Tionde minuten mål Storvreta med tre sekunder kvar av Örebros utvisning, Alexander Rudd kvitterade till 4-4. 13 minuten mål Storvreta, 5-4 gjordes av Rasmus Sundstedt. Timeout Örebro i den 19 minuten. Med en minut kvar började Örebro med ta-ut-målvakten-taktiken, en taktik som inte fungerade.

Tredje perioden slutade 2-2