Örebro Kings slog till i förlängningen borta mot Höllviken

By on 29 oktober, 2017

Örebro Kings åkte till Höllviken i den nionde omgången av SSL, efter två raka förluster var det läge för revansch och Kings låg på slutspelsplats inför den här bortamatchen.

Första perioden var det Örebro som började bäst och visade att man ville mer, redan i den första minuten kunde Örebro ta ledningen med 1-0 genom Simon Jirebeck. Efter fem – sex minuter jämnade spelet ut sig och Höllviken kom in i matchen mer och mer, hemmalaget började skapa en del vassa chanser men Örebro stod emot. Spelet började likna ett gympapass, mycket hawaii-spel, individuella utflykter och oorganiserat spel där det böljade fram och tillbaka. I den 15 minuten försökte Höllviken lugna ner spelet, och det började likna innebandy på hög nivå igen. I den 19e minuten skapade Höllviken en riktigt farlig chans som räddades, bollen gick bakom mål och Höllviken kunde på något sätt få in bollen ”köksvägen” och kvitteringen till 1-1 var ett faktum.
1-1 efter första perioden.

Andra perioden inledde bägge lagen med att avvaktande stämma av läget, i den tredje minuten kunde Emil Lundmark i Örebro Kings slå in 2-1 där han stod relativt obevakad i slottet. Återigen ett snabbt mål för Kings i spelets början, Örebro visade att man inte viker ner sig. Efter målet var det Kings som höll i taktpinnen till större delen, och Höllviken fick jaga ett Örebro som försvarade sig bra och vände spelet snabbt. Höllviken blev frustrerade vilket ledde till ett krokben på Joel Kanebjörk och power play för Örebro i den nionde minuten, Kings avslutade sitt power play slarvigt där Höllviken var närmast att göra mål, där slarvade Örebro bort ett gyllene läge att få grepp om matchen. Örebro gjorde en helgjuten insats i den andra perioden som Kings vann med 1-0, att de gjorde det var tack vare målvakten Adrian Kodelja.
2-1 till Örebro Kings efter andra perioden.

Tredje perioden startade Höllviken med högt tempo och högt tryck på Örebro i jakten på ett kvitteringsmål, ett spel som resulterade i ett kvitteringsmål till 2-2 redan i den tredje minuten. Örebro Kings visade upp sig från sin bästa sida och utökade till 3-2 gjort av Marcus Hjelm fem sekunder efter Höllvikens mål, Kings vann tekningen och slog till omedelbart, starkt. I den åttonde minuten kvitterade Höllviken, efter att ha letat läge hittade hemmalaget rätt bakom Kodelja i Örebros mål, 3-3. Hemmalaget följde upp det med att göra 4-3 i den tionde minuten efter ett skott som slogs in en bra bit ut i planen, bollen studsade på ett oförklarligt sätt in i Örebros mål. Kings förivrade sig inte, spelade lugnt, sansat och kunde kvittera till 4-4 i den 14e minuten genom Simon Jirebeck. Perioden vanns av Höllviken med 3-2.
4-4 efter tredje perioden och förlängning.

Förlängningen började Örebro med att ta tag i bollen, leta läge och bollen gick fram och tillbaka mellan spelarna. Ett spel som ledde fram till ett felpass i den andra minuten som snappades upp av Höllviken fram till ett två mot ett läge, men Adrian Kodelja kom ut snyggt och täckte upp målet. Efter det var det Höllviken som var närmast med två jättelägen i den tredje minuten utan att få in bollen, spelet böljade fram och tillbaka och det var Örebro Kings som till sist kunde göra det avgörande målet av Simon Jirebeck, Örebro Kings fick med sig två poäng hem till Örebro.

Sammanfattningsvis….
Örebro Kings kunde efter den första perioden få till ett riktigt bra spel där de visade tålamod och taktiskt spel, en storspelande Adrian Kodelja i Örebros mål ger laget ett lugn och framförallt stabilitet i försvaret, det ska tilläggas att det var Adrian Kodeljas första framträdande i SSL. Kings studsade tillbaka efter två raka förluster med en vinst i förlängning, Örebro spelade upp sig och kunde genom att hålla huvudet kallt, hålla sig till sitt spel och låta bollen göra jobbet. Att nyckelspelarna visade upp sig från sin bästa gör inte saken sämre, något som de måste göra i varje match om det ska bli vinst. Matchvinnarna i Örebro Kings var målvakten Adrian Kodelja, och hattrick målskytten Simon Jirebeck. Tack vare vinsten gick Örebro upp på en sjätte plats i tabellen och håller sig kvar på slutspelsplats, lördag 11 november tar Örebro Kings emot Pixbo Wallen IBK i Idrottshuset.