Örebro Kings stod för en jättebragd borta mot Storvreta

By on 11 januari, 2018

Örebro Kings tog sig an ligatvåan Storvreta IBK borta i Uppsala, Örebro kommer till matchen med två vinster i ryggen. Vid vinst eller poäng ikväll var laget uppe på säker mark i Svenska Superligan, och som Örebro Kings genomförde matchen!

Första perioden öppnade Storvreta som väntat starkt och höll högt tempo, Örebro var faktiskt med någorlunda men i den femte minuten kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0. Storvreta fortsatte att trycka på efter ledningsmålet, men Örebros målvakt Adrian Kodelja stod för ett par riktigt kvalificerade räddningar och höll siffrorna nere. I den nionde minuten kom Örebro fram i en mycket bra chans i form av Palmén/Jirebeck, en chans där Storvretas målvakt stod för en jätteräddning. Med tio minuter spelade av matchen stod Örebro emot bra, med ett mål i baken så fortsatte Kings framåt och skapade en del bra chanser. I den tolfte minuten fortsatte hemmalaget målproduktionen och det såg för enkelt ut när de gick fram till 2-0, viktigt i det läget att Örebro gjorde nästa mål. Med fem minuter kvar av matchen hade Storvreta mest bollinnehav och stod för de mest rena målchanserna, Kings var fortsatt med och stod för en hel del farliga uppstickare dock utan den riktiga skärpan. 2-0 stod sig perioden ut och Örebro var inte långt ifrån att reducera Storvretas ledning, att det bara var en tvåmålsledning för hemmalaget kunde man tacka Kings målvakt Adrian Kodelja för.
Första perioden slutade 2-0 till Storvreta, matchen 2-0 till Storvreta

Andra periodens första fem minuter klarade Örebro av bra och Storvreta skapade inte många vassa chanser, i den 11 minuten åkte Jim Genberg på en utvisning på grund av knuff, matchens första utvisning i ett läge där Örebro faktiskt var med riktigt bra. Efter 1.04 av utvisningen kunde Storvreta efter bra tryck mot Kodelja göra 3-0. I den 14 minuten åkte Storvreta på en utvisning och Örebro fick power play, i den 15 minuten fick Örebro utdelning och Simon Jirebeck kunde snurra in reduceringen till 1-3. Storvreta kunde gå fram till 4-1 efter misstag från Kings, målet gjordes i den 18 minuten. Det svängde snabbt i matchen och Örebro vek inte ner sig, laget klev upp och Simon Jirebeck gjorde sitt andra mål i den 19 minuten, 2-4 var ett faktum. Det tog 31 sekunder så var det dags för hemmalaget att visa vad de gick för, 5-2 och målen duggade tätt nu.
Andra perioden slutade 3-2 till Storvreta, matchen 5-2 till Storvreta

Tredje perioden började Örebro bra med stort bollinnehav och med ett backande Storvreta kunde Kings ligga på, i den tredje minuten friställdes Suad Sofovic men fick inte in bollen. Med fem minuter spelade av sista perioden så var det fortsatt 5-2 och Örebro skapade många chanser framåt. I den sjätte minuten fick Örebro ett frislag i ett farligt läge, efter en riktigt snygg frislagsvariant kunde Simon Palmén slå in 3-5. 6.11 in i perioden fick Storvreta en utvisning och Örebro ett power play, ett övertag som inte resulterade i något. I den nionde minuten kunde debutanten Lukas Eldholm slå in reduceringen 4-5, och nu var det nerv i matchen. I den tionde minuten var det ett stekhett Örebro som kvitterade till 5-5 genom Markus Lindgjerdet, och Kings hade stått för en fantastisk upphämtning. Med tio minuter spelade hade Örebro inte bara tagit över spelet de hade även kommit ifatt och kvitterat, Kings fortsatte att trampa på. Med fem minuter kvar hade Örebro fått matchen dit man ville, lågt tempo och stort bollinnehav gjorde att Kings helt klart var med i slutracet. Självklart var det inte bara Örebro på banan, även Storvreta producerade en del farliga chanser men nu hade Kings Adrian Kodelja i kassen som stod i vägen. I den nittonde minuten kom Örebro upp i en kontring och Daniel Hellqvist slog in ledningsmålet till 6-5, samband med målet blev en Storvretaspelare utvisad då han i besvikelse sparkade omkull det egna målet. Storvreta med en man mindre på plan valde att plocka målvakten direkt efter tekning, med 12 sekunder kvar av matchen åkte Örebro och Emil Lundmark på en utvisning. Storvreta klev fram och tryckte på med allt de orkade och med fyra sekunder kvar så kvitterade de till 6-6, matchen gick till förlängning.
Tredje perioden slutade 2-4 till Örebro, matchen 6-6.

Förlängningen började Örebro med en man i utvisningsbåset precis som Strovreta, men när hemmalaget var fulltaliga så hade Kings 1.44 kvar av Emil Lundmarks utvisning. Med en man mindre så tog det inte lång tid innan Storvreta kunde utnyttja läget för att slå in 7-6 målet och få med sig två poäng, Örebro fick hur som helst med sig en extrapoäng.

Sammanfattat så stod Örebro för en bragd efter en helhjärtat insats mot storlaget Storvreta på bortaplan, sett över 60 minuter spelade Örebro en smart innebandy och jobbade in sig i matchen efter hand. En taktik som lönade sig och som gjorde att Kings tog matchen till förlängning där de fick med sig en poäng, den poängen gjorde så att Örebro nu med lika många matcher spelade som AIK IBF har gått om och är på säker mark. Örebro har 20 poäng och AIK 19, Örebro har i nästa omgång IK Sirius IBK hemma i Idrottshuset på söndag 14 januari. Ett Sirius som ligger på platsen ovanför Örebro med 23 poäng, så det är en viktig match som kommer upp inom de närmaste dagarna. Nu är Örebro inne i ett grymt bra stim, och som jag sagt förut så är ett Örebro när de spelar på det här sättet svårslagna, de kan i sina bästa stunder rubba topplagen.