Örebro Kings stod för en viktig seger borta mot Thorengruppen

By on 27 januari, 2018
Arkivbild

Örebro Kings åkte till Umeå för att möta Team Thorengruppen i den 28 omgången efter en skön vinst senast mot IBF Dalen, i bortamötet var succékedjan från senaste matchen Jirebreck-Palmén-Ekengren intakt.

Första perioden gick till Örebro och det såg ut som att den goda formen hade hållit sig från mötet med Dalen senast i Idrottshuset, 1-0 gjorde Marcus Ekengren i den sjätte minuten och Suad Sofovic spädde på till 2-0 i den 17 minuten.
Perioden slutade 2-0 till Örebro, matchen 2-0 till Örebro

Andra perioden började med en massiv press från Thorengruppen, Örebro avvaktade och backade ner en aning för mycket och hemmalaget kunde reducera i den tredje minuten fram till 1-2. I den fjärde minuten åkte Thorengruppen på en utvisning och det var power play till Kings, Örebro kunde utnyttja sitt överläge och gör 3-1 i den sjätte minuten genom Simon Palmén. I den nionde minuten visade Örebro upp ett fantastiskt spel som inkluderade alla spelare i femman då Kings gick fram till 4-1. Marcus Ekengren noterades för målet, målet kom i ett viktigt läge då Thorengruppen hade övertaget i bollinnehav. I den tolfte minuten kunde hemmalaget efter böljande spel göra 2-4, ett mål som gav energi i Thorengruppen. Med 15 minuter spelade var det mycket kamp på planen, inget av lagen gav varandra direkt mycket och ytorna var stängda. I den 17 minuten var det hemmalaget som låg på ordentligt och kom med två vassa avslut, två skott som Adrian Kodelja i Örebros mål kunde rädda med två grymma räddningar. I den slutet av den 17 minuten kom 5-2 till Örebro, Suad Sofovic fram till Daniel Hellqvist som kunde lyfta in bollen. Efter målet var det hemmalaget som ökade trycket mot Örebros mål och skapade massor med chanser, men Kings kunde stå emot.
Perioden slutade 3-2 till Örebro, matchen 5-2 till Örebro

Tredje perioden var inne i den tredje minuten och det var fortsatt Thorengruppen som mer eller mindre ägde boll, det var ett massivt bollinnehav av hemmalaget och Örebro fick ägna sig åt kontringar. I den nionde minuten tog Örebro en time out, välbehövligt då det var spel mot ett mål och det enda som stod emellan ett mål eller inte för Thorengruppen var helt enkelt Adrian Kodelja och hans vän målramen. Time outen gav effekt, Örebro kom med mer i spelet som kunde visa upp ett par riktigt fina anfall. I den 14 minuten blev det utvisning för Örebro, Hannes Karlsson – felaktigt byte. I underläget kunde Simon Jirebeck sno åt sig bollen för att ge sig ut på en soloräd mot Thorengruppens mål, väl där snurrade han upp defensiven ordenligt för att stänka upp bollen i nättaket fram till 6-2. Thorengruppen var inte sena att visa att även de kunde göra mål, i den 15 minuten kunde de göra 3-6 och fortsatt tremålsledning för Kings. Hemmalaget tog time out i den 16 minuten för att snacka ihop sig, när spelet drog igång var målvakten utplockad för Thorengruppen. I hemmalagets tryck kunde Suad Sofovic ta bollen och lyft bollen mot tomt mål, där Daniel Hellqvist med snabbheten var framme och petade in bollen till 7-3. Hemmalaget fortsatte taktiken utan målvakt med en man mer på planen, Kings fortsatte att utnyttja det och Marcus Ekengren slog in 8-3 i öppen kasse. Taktiken för hemmalaget fungerade till viss del och de kunde göra 4-8 med ca två minuter kvar, med 1.30 kvar av perioden snodde Örebro åt sig bollen och kunde spela bort dyrbara sekunder. I den sista minuten kom ett tröstmål för hemmalaget fram till 5-8,  Thorengruppens spel fungerade inte och Örebro kunde hålla tiden ut.
Perioden slutade 3-3, matchen 8-5 till Örebro

Sammanfattat så stod Örebro Kings för en mycket bra första del av matchen där laget var med och kunde även föra spelet, något som ledde till att de var i ledning med 2-0 när andra perioden startade. Mittdelen var det Thorengruppen som dominerade, i alla fall sett till bollinnehav. Men nu vinns matcher med mest gjorda mål, det var Örebro som med många vassa kontringar och spelvändningar kunde vara i ledning med 5-2 inför den tredje. Örebro hade inte mycket till spel i sista delen, Thorengruppen var solklart det dominerande laget. Men laget spelade smart, höll ihop laget och stack upp i rätt lägen. Sen hade de såklart lagets bästa spelare för dagen, Adrian Kodelja i målet som stod för en rad viktiga matcher. Taktiken med att matcha de bästa spelarn i två femmor är effektivt som det har visat sig, kortsiktigt bra och det kanske är det som behövs såhär i första säsongen i Svenska Superligan för att hålla sig kvar.

Tack vare vinsten är nu Örebro uppe på 26 poäng, samma som Höllviken och i morgon spelar AIK IBF borta mot IK Sirius IBK, vinst där för Sirius och Örebro har fyra poäng ner till AIK som jagar under nedflyttningsstrecket.

Nu är det speluppehåll för landslagsspel, när Svenska Superligan drar igång igen möter Örebro Kings FC Helsingborg i Idrottshuset söndag 11 februari.