Örebro Kings tog inte chansen mot Sirius

By on 14 januari, 2018

Örebro Kings tog emot IK Sirius IBK i den 24 omgången av SSL, Örebro som senast tog en skrällpoäng borta mot Storvreta kunde inte stå emot Sirius.

Första perioden blev en tillknäppt tillställning och lagen tog ut varandra tiden igenom, i den 18 minuten tog Örebro ledningen efter en fin upprullning och kunde efter ett mindre klapp klapp spel göra 1-0, målet gjordes av Rasmus Adolfsson.
Perioden slutade 1-0 till Örebro, matchen 1-0 till Örebro

Andra perioden var inne i tredje minuten när Sirius var riktigt nära att kvittera, bortalaget började fira men domaren dömde bort. Det gick inte lång tid och redan i den fjärde minuten hade Sirius kvitterat till 1-1. Efter målet svängde det fram och tillbaka, det uppstod en hel del chanser från bägge håll men det var bortalaget som tog ledningen med 2-1 i den tionde minuten. Genom målet öppnade spelet upp sig, och det var läge för Örebro att forcera. Efter att ha spelat runt bollen ett tag så kunde Sirius utöka sin ledning, 3-1 till bortalaget gjordes i den 14 minuten. Viktigt nu att Kings fick nästa mål så att de inte tappade för mycket, så blev det inte då gästerna gick ifrån till 4-1 i den 18 minuten. I slutet av perioden började Örebro testa bortalagets målvakt med mer skott, något som skulle ha gjorts bra mycket tidigare.
Perioden slutade 4-0 till Sirius, matchen 4-1 till Sirius

I den tredje perioden var det viktigt att komma upp i banan och ta för sig, viktigt att Kings fick första målet. I den andra minuten etablerade Örebro ett tryck i motståndarzonen, bollen gick snabbt mellan spelarna och chans uppstod utan att bollen gick in. Kings fick en bra start till sist då Simon Palmén slog in reduceringen till 2-4 i tredje minuten, Örebro behöll ett tungt tryck mot Sirius mål men bortalaget stod emot. I den femte minuten kom matchens första utvisning, den drabbade Sirius och Örebro hade power play. Det gick inte lång tid innan Simon Jirebeck hittade lucka och kunde genom ett direktskott slå in 3-4, nu var Kings nära. Med halva perioden spelad var det fördel Örebro som hade ett riktigt bra tryck, och skapade många farliga chanser. Med sju minuter kvar hade Örebro backat hemåt och tappat både energi som tryck, något som gjorde att Sirius kunde komma in i matchen och få till ett eget spel. Med tre minuter kvar av matchen tog Örebro ett grepp om perioden för att börja trycka på högt upp för att kvittera, Kings sista insats räckte inte och matchen slutade 3-4.
Perioden slutade 2-0 till Örebro, matchen 4-3 till Sirius.

Första perioden blev till ett ställningskrig där inget av lagen gav varandra mycket, men det var Örebro som kunde ta ledningen. I mittperioden kom Sirius ut som ett nytt lag och fick upp sitt spel på en helt annan nivå, tack vare målen öppnade spelet upp sig och det var gästerna som kunde utnyttja det bäst. På bästa innebandymanér kom Örebro ut i den tredje perioden och tog över Sirius spel från den andra perioden, tyvärr så gjorde de det inte fullt ut och började slå av på spelet efter halva tredje perioden spelad. Ska man vinna en match måste man gå fullt hela tiden, i en del där Kings var inne i ett momentum kan man inte bjuda in motståndarna låta de få ett grepp och börja spela defensivt.

Örebro Kings har 20 poäng och ligger precis över nedflyttningsstrecket med AIK precis under med 19 poäng. AIK möter bottenlaget Team Thorengruppen i dagens omgång och vid poäng där så är det AIK som studsar upp på säker mark. Det ska tilläggas att Team Thorengruppen pressade Falun till sudden i deras förra matchen, så det är ingen säker match för AIK.

Nästa match för Örebro Kings är mot AIK borta i den 25 omgången, matchen spelas torsdag 18 januari. En måstematch för Örebro om man vill hålla sig kvar i hösta ligan!