Örebro Kings tog livsviktiga poäng i jakten på nytt kontrakt

By on 28 december, 2017

Örebro Kings kämpar för att undvika nedflyttning i Svenska Superligan, i den 20 omgången åkte laget till Umeå för att möta IBK Dalen, en match som var livsviktig där Örebro tog chansen.

Första perioden var Örebro helt klart med  och det var Markus Lindgjerdet som gjorde 1-0 till Örebro i den femte minuten, Dalen kunde kvittera i den tionde minuten. I slutet av första var Dalen en aning hetare och vann ganska mycket boll, men med ett par minuter kvar så tog Örebros förstafemma tag i spelet och etablerade ett mycket bra spel i Dalens zon, dock utan att göra mål. Trots Dalens övertag så stod Örebro för ett riktigt spel och låg på ordentligt med snabbt spel, och det var Kings som avslutade den första perioden med spel mot bortalagets mål.
Perioden slutade 1-1, matchen 1-1

Andra perioden inleddes av ett Örebro som låg på och Dalen fick knappt känna på bollen, Dalen stack upp i en kontring som Örebro kontrade tillbaka på där Markus Lindgjerdet kunde göra sitt andra mål i den andra minuten och Örebro var i ledning med 2-1. Simon Palmén gjorde 3-1 till Örebro efter att ha fått bollen nere i egen zon och kunde gå rakt igenom Dalen för att sätta den, målet gjordes knappt en minut efter andra målet. Efter tredje målet var det mer eller mindre bara Örebro, laget tryckte ner Dalen i egen zon och skapade en hel del chanser, närmast var Markus Lindgjerdet som var riktigt het i det läget. Hemmalaget fick tag i bollen och kunde lugna ner spelet en stund i den åttonde minuten, men Örebro stack upp och fortsatte att skapa farliga chanser. I andra halvan av perioden öppnades spelet upp sig och det böljade fram och tillbaka, Örebro spelade fortsatt mycket bra och var nära att göra mål vid flertal tillfällen. I den 16 minuten gick tempot ner sig en aning och Dalen fick en chans som de förvaltade, reducering till 2-3 var ett faktum. Efter målet blev spelet avvaktande med ett bollinnehav av Örebro som lät bollen gå mellan spelarna i ett försök att spela av så mycket tid som möjligt, spelet avslutades med en snabb kontring från Kings där de fick till ett vasst avslut utan mål.
Perioden slutade 2-1 till Örebro, matchen 3-2 till Örebro.

Tredje perioden började med ett Dalen som försökte att komma ifatt och de tryckte på ordentligt, i den tredje minuten gick de på aning för hårt och drog på sig en utvisning. Power play till Örebro, där Kings fick inte ut något av övertaget trots ett hyfsat bra spel. I den nionde minuten gjorde Joel Kanebjörk sig illa och haltade av planen, han kände på benen och han var tillbaka i spel. Med tio minuter spelade av den sista perioden var det Örebro som var det hetaste laget och var närmast ett mål, i den elfte minuten fick Lindgjerdet en drömpassning som friställde honom helt framför Dalens målvakt, men skottet gick över. Med sju minuter kvar spelade bägge lagen ostrukturerat och det uppstod lägen åt bägge håll i parti och minut. I den fjortonde minuten kunde Emil Lundmark slå in ett otroligt viktigt mål för Örebro, 4-2 till Kings. Med tre minuter kvar av matchen började Dalen med ”plocka-ut-målvakten-taktiken”, tiden rann iväg då Örebro försvarade sig riktigt bra och Dalen kunde inte komma ifatt.
Perioden slutade 1-0 till Örebro, matchen slutade 4-2 till Örebro.

Sammanfattat var Örebro det bättre laget sett över 60 minuter, i den första var de med men inte mer och det syntes i resultatet. Det var däremot i den andra perioden som Kings la grunden till segern med ett imponerande spel där Dalen inte riktigt var med på banan, den tredje spelade de en mix av offensivt/defensivt spel på ett bra sätt och kunde även vinna den samt stå emot slutpressen från Dalen. De bästa spelarna i Örebro Kings måste vara Simon Jirebeck som var omutlig och Dalenspelarna kunde inte ta bollen ifrån honom, även Markus Lindgjerdet med sina två mål och bra många mer chanser var tongivande i segern. Det var självklart många andra som klev fram i kvällen match och gjorde en helgjuten insats, men det viktigast var segern. Segern var den första sedan 14 oktober, även den mot Dalen på hemmaplan. Resultaten för de lag som Örebro har över sig gick Kings väg, Sirius förlorade mot Storvreta i tisdags, Höllviken förlorade i sudden som Jönköping och AIK var på väg mot förlust i skivande stund mot Falun. Det betyder att Örebro i nuläget har 16 poäng endast två efter Sirius och AIK som innehar placeringarna framför Kings, Höllviken ligger på tionde plats med fyra poäng före. Kvällens vinst visade att Örebro Kings tillhör Svenska Superligan, något de visade senas borta mot Falun, trots förlusten. I nästa omgång tar Örebro Kings emot jumbolaget Thorengruppen på hemmaplan, onsdag tredje januari kl. 19.00,