Örebro SK klarade oavgjort mot Elfsborg

By on 28 juni, 2020

Örebro SK  åkte till Borås för att ta sig an IF Elfsborg i den fjärde omgången av allsvenskan 2020.

Örebro som kom från en oavgjord match hemma mot Östersund senast, Elfsborg å andra sidan spelade även de oavgjort mot Helsingborg.

Det var Elfsborg som började första halvlek bäst där Örebro bjöd på flera chanser oh de 20 första minutrarna var det Elfsborg som var klart närmast mål. I den 35 minuten sätter Nickmål av Ndione bollen i Örebro målet men det döms bort för offside. I den 40 minuten kommer Örebro upp på en av sina ovanliga anfall och Agon Mehmeti sätter 1-0 till Örebro på en passning från Albin Granlund. Halvleken slutade 1-0  till Örebro.

Elfsborg började andra halvlek på samma sätt som den första, men Örebro flyttade upp sina positioner och kunde börja skapa några chanser. I den 66 minuten fick Granlund bollen på handen och det blev straff för Elfsborg och Jesper Karlsson kvitterar 1-1. I den 79 minuten går Holmen in hårt i en duell med Jack Lahne och fick det röda kortet, så Örebro fortsatte matchen med man mer på planen. Örebro tryckte på ordentligt på slutet men lyckades inte få något mer mål så matchen slutade 1-1.

Första halvleken var inte alls bra från Örebros sida och i mångt och mycket var det Oscar Jansson som höll kvar laget i matchen, man bättrade på sig till den andra halvleken men man får vara mycket nöjda med resultatet.

Nästa match spelar Örebro SK på Torsdag den 2 Juli hemma på Behrn Arena mot BK Häcken.

Matchen slutade IF Elfsborg 1-1 Örebro SK.