Örebro SK förlorade trots bra spel mot Mjällby AIF

By on 21 september, 2020

Under måndagen åkte Örebro SK till Mjällby för att ta sig an Mjällby AIF i den 21 omgången av allsvenskan.

Örebro som senast spelade oavgjort mot Östersund i en match där jag aldrig sett laget spela så bra utan att göra mål. Mjällby kom även de från en oavgjord match mot Elfsborg.

Det var Örebro som började den första halvleken bäst och pressade för en stund ner hela Mjällby i eget straffområde och skapade några farliga chanser innan Mjällby kunde spela sig ur pressen. I den åttonde minuten hade Mjällby en riktigt farlig chans där en av Örebros utespelare räddade på mållinjen innan Oscar Jansson kunde ta hand om bollen. Spelet växlade en hel del och även om Örebro hade det största bollinnehavet så kom Mjällby upp i flera farliga omställningar. mot slutet av halvleken blev Jake Larson tvungen att lämna planen på grund av skada, ett avbräck för Örebro in kom Dennis Collander. En ganska bra halvlek från Örebro men man har fortfarande svårt att få bollen i mål så halvleken slutar 0-0.

Mjällby startade med fullfart och gör första målet genom Kadir Hodzic och 1-0 till Mjällby var ett faktum. Örebro jobbade på men nu var det snarare Mjällby som höll i taktpinnen, i den 67 minuten fick dessutom Johan Mårtensson sitt andra gula kort och fick där med lämna planen. Örebro lade efter utvisningen in högsta växeln och i 72 minuten satte Ali bollan stenhårt i Mjällbys kryss ribba. Örebro gjorde ett mycket bra jobb och lyckades inte bara hålla uppe pressen utan även skapa ett antal vassa chanser, det räckte dock inte till och matchen slutade 1-0 till Mjällby.

Jag tycker att det var synd att Örebro inte kunde lägga samma press på Mjällby innan utvisningen för då tror jag att resultatet antagligen varit ett helt annat. Det positiva var dock att Örebro inte vek ner sig utan fortsatte att jobba offensivt.

Nästa match spelar Örebro SK hemma på Lördag den 26 September mot IK Sirius.

Matchen slutade Mjällby AIF 1-0 Örebro SK.