Örebro SK ännu obesegrade i allsvenskan

By on 18 april, 2018
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Det var ett ännu obesegrat Örebro SK som idag tog sig an AIK hemma på Behrn Arena för den fjärde omgången av allsvenskan.

Örebro började bra och i den 13de minuten skadades Viktor Sköld som då byttes ut mot Michael Omoh något som i min mening skulle ha gjorts från början då jag inte tycker att Sköld rosat marknaden direkt. I och med detta byte fick Örebro ännu bättre fart framåt och AIK blev mer osynliga.

I den 26e minuten bar den hårda pressen frukt för Örebros räkning när Martin Lorentzson tryckte in 1 – 0 för Örebro.

Örebro fortsatte att spela bra under hela första halvlek och det såg ut som om ytterligare mål var på väg för laget då AIK inte hade mycket att sätta emot. Första halvlek slutade dock 1 – 0 och Örebro fick gå till halvtidsvila med en ledning.

Det var ett helt annat AIK som kom ut till andra halvlek och la i högsta växeln direkt, nu var rollerna omvända och efter 52 minuter så slog Henok Goitom in kvitteringsmålet för AIK och 1 – 1 i matchen. Efter detta fortsatte AIK att trycka på och det var bara Örebros fina försvar som höll dem kvar i matchen.

Örebro lyckades hålla emot, men under större delen av andra halvlek var det AIK som dominerade planen, Örebro bättrade sig dock något mot slutet men det var inte många chanser som laget visade upp. Man lyckas i alla fall rädda en poäng och matchen slutar 1 – 1.

Örebro är fortfarande obesegrade i årets allsvenska men med bara en vinst på fyra matcher, nu börjar det bli dags för årets poänggörare att presentera sig för på det här sättet vinner man ingen serie eller klättrar i tabellen.