Örebro SK blev överkörda av BK Häcken

Av på 14 juli, 2019
Foto: Karl-Johan Sandberg - Arkivbild

Örebro SK spelade under söndagen borta mot BK Häcken i den 15 omgången av allsvenskan 2019.

Örebro hade till dagens match åter Albin Granlund från start men samtidigt var Johan Bertilsson borta på grund av sjukdom, dock började skadelistan bli ganska lång och Carlos Strandberg som har blivit bättre efter sin skada var inte redo för start inför dagens match som man räknade med skulle bli tuff för Örebro även om man hade spelat bra på bortaplan. Häcken å andra sidan hade åter Ahmed Yasin spelbar efter sin avstängning.

Från start visade båda lagen att de ville vinna den här matchen och det spelades en offensiv och böljande fotboll i början av första halvlek. En bit in i halvleken tog Häcken över bollinnehavet men Örebro fortsatte att ligga på och skapade en del farligheter. I den 37 minuten drog Filip Rogic på sig ett gult kort och en frispark i farligt läge, men bollen gick i muren och det blev inspark för Örebro. Senare delen av första halvlek gick i stora drag ut på att försvara sig för Örebro men man kom upp i några kontringar som blev lite farliga men första halvlek slutade 0-0.

Den andra halvleken började som den andra slutade med ett stort bollövertag för häcken och ett Örebro som försvarade sig bra och Oscar Jansson storspelade i målet. I den 57 minuten bröt sig Daleho Irandust igenom Örebro försvaret och satte 1-0 för Häcken. Häcken fortsatte sitt presspel och i den 62 minuten utökade de sin ledning genom Alexander Jeremejeff till 2-0. Efter andra målet verkade Örebro vakna till och man skapade ett par fina chanser direkt, men Häcken tog snart tillbaka kommandot. I den 74 minuten var det åter dags då Paulinho satte en riktig kanon bakom Oscar Jansson och 3-0 till Häcken. Detta var Pulinhos 100 poäng i allsvenskan. Häcken backade inte av trots sin ledning utan fortsatte att spela offensivt med många spelare som följde med upp i anfallet. Under slutminuterna pressade Örebro på ordentligt och skapade åter några vassa chanser men det räckte inte, ens för att spräcka nollan. Häcken körde helt enkelt över Örebro i andra halvlek som slutade 3-0 till Häcken.

Det känns mer och mer för mig att Örebro använder en taktik som inte håller för laget så här tycker jag att Axel Kjell har en läxa att göra, sen är det klart att skadelistan inte hjälper till för den har varit lång hela säsongen men det är något man måste hantera.

Nästa match spelar man hemma mot Falkenberg den 20 Juli klockan 20:00.

Matchen slutade BK Häcken 3 – Örebro SK 0

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in