Örebro SK föll hemma mot BK Häcken

By on 5 augusti, 2018

Idag den femte augusti tog Örebro SK emot BK Häcken hemma på Behrn Arena för den 16: e omgången av fotbollens allsvenska.

Detta var det andra matchen i det dubbelmöte lagen gjort där den första matchen spelades borta för Örebro och slutade 1 – 1. Till denna match valde Axel Kjäll att ställa upp med samma manskap som i borta matchen, då Nordin Gerzic fortfarande var avstängd och Arvid Brorsson skadad.

Den första halvleken började svagt från båda lagen men med en viss förde till Örebro då Michael Omoh lyckades få till ett par chanser, men Häcken började jobba sig in i matchen och mot mitten av första halvlek lyckades även de prestera några chanser där en ribbträff var den absolut farligaste. Det blev dock inga mål och första halvlek slutade 0 – 0.

Efter paus satte Örebro högsta fart och presterade några riktigt kvalificerade chanser men Abrahamsson i Häcken målet lät sig inte passeras. I den 57:e minuten tog Jeremejeff i Häcken emot en lång utspark från Abrahamsson som han passade vidare till Mohammed som kunde vinkla in den i Örebromålet och 1 – 0 till BK Häcken.

I den 75:e minuten fick Örebro en hörna som Besara slog och Abrahamsson bara lyckades styra bollen rakt upp i luften, Abrahamsson hoppade efter den men lyckades bara tuscha bollen så att den gick i mål och 1 – 1 var ett faktum.

I 85:e minuten tar Paulo José de Oliveira emot ett inspel från kanten och slog distinkt in 2 – 1 till Häcken.

Örebro jagade nu kvittering men tiden var för kort och matchen slutade med förlust 1 – 2 för Örebro SK.

Det har märkts väldigt tydligt vad Nordin betyder för Örebro och att Brorson samtidigt varit skadad belyser hur smal truppen egentligen är. Men vi får hoppas att man med Nordin tillbaka och förhoppningsvis en hel Brorsson skall kunna vända skutan och börja vinna matcher igen.

Nästa match är mot IF Brommapojkarna hemma den elfte augusti.