Örebro SK föll mot starkt Djurgårdens IF

By on 28 oktober, 2019

Örebro SK åkte under måndagen den 28 oktober till Stockholm för att ta sig an Djurgårdens IF i den näst sista omgången av allsvenskan 2019.

Örebro kom från en match mot Elfsborg där man räddade oavgjort på övertid, Örebro saknade för kvällen Nordin Gerzic. Djurgården hade inför matchen visat upp ett mycket stabilt spel och var tvungna att ta minst en poäng i kvällens match för att behålla initiativet i guldstriden av årets allsvenska.

Djurgården började bäst och i den tredje minuten fick de en staff dömd mot sig då Kevin Wright fick en boll på handen när han befann sig i straffområdet, Fredrik Ulvestad klev fram och satte 1-0. Oscar Jansson var mycket nära att rädda den bollen. Örebro jobbade på men lyckades inte få till några länger anfall. I den 35 minuten hade Djurgården en jätte chans då Fredrik Ulvestad missade målet efter att ha tagit emot en mycket fin passning i farligt läge. Djurgården var det helt klart starkaste laget i den första halvleken och man märkte tydligt att laget saknade Nordin Gerzic.

Djurgården hade i början av den andra halvlek dragit ned något på tempot och Örebro fick lite mer tid med bollen och även lite längre sekvenser i anfallszon. Men i den 63 minuten satte Mohamed Buya Turay 2-0 för Djurgården efter ett misslyckat skott från Fredrik Ulvestad. Efter målet kom Djurgården tillbaks in i matchen och mängden Örebro chanser sjönk. Djurgården höjde sig sakta men säkert under halvleken och i den 90 minuten satte Emir Kujovic 3-0 målet. Det blev vinst fö Djurgården med 3-0 som leder allsvenskan med tre poäng.

Djurgården var i alla fall två storlekar för stora för Örebro idag och man kunde tydligt se att Nordin Gerzic saknades på plan. Jag har sagt det förut och jag säger det igen Örebro måste hitta en spelare som kan ersätta Nordin så att han kan få lite avlastning och till matcher som denna där han saknas.

Nästa match spelar Örebro SK mot Malmö FF hemma på lördag den 2 november.